Waarom reizen met kinderen leuk is!

0

Reizen met kinderen is leuk, inspannend, een onderneming en super waardevol. En soms heftig, als je er een hele reisdag op hebt zitten en je even wat rust wilt en dan beginnen ze te klieren! Maar wat mij betreft is het op reis zijn met je kids veel fijner dan thuis zijn met ze! Ook sta ik er thuis vaak alleen voor omdat mijn man lange dagen maakt en op reis ben je veel meer samen als gezin. Eerder deelde ik onze ergernissen tijdens vakanties met kids. Ook gaf een single mom tips hoe je je vakantie leuk houdt. Waarom reizen met kinderen zo leuk is? Er zijn zo veel redenen en ik heb er een aantal op een rij gezet.

Waarom reizen met kinderen? Hierom!

Je bent samen

Thuis is er zoveel afleiding: werk, school, het huishouden, bezoekjes en alle andere dagelijkse beslommeringen. Hoe vaak brengen jullie hele dagen echt samen door? Als je als gezin gaat rondtrekken door een ander land ben je de hele dag samen! Jullie ontdekken van alles en bouwen mooie herinneringen op. Je kinderen genieten volop van alle aandacht en jij leert je kinderen nog beter kennen. Zijn ze kleine ontdekkingsreizigers en hoe ervaren ze ander eten?

Je ervaart het land

Waarom reizen met kinderen zo leuk is? Weet je nog dat je als backpacker als een razende reporter van stad naar stad hopte om maar zoveel mogelijk te zien? Met de kinderen gaat dat niet. Jij en de kinderen houden dat tempo misschien een week vol. Vervolgens kom je tot rust en neem je voor iedere bestemming een paar dagen tot een week. Het gevolg is dat je die bestemming echt ontdekt. Ook zien de kinderen de wereld heel anders en dat maakt het extra leuk om door een “vreemd” land te reizen.

Het contact met de bevolking

En als je echt de tijd neemt voor een bestemming is het ook een stuk makkelijker om contact te leggen met de bevolking. Sowieso is dat met kinderen veel minder lastig. Wij zijn vaak minimaal drie dagen op een plek en als het een Thais eiland is blijven we er zeker een week. De medewerkers van restaurants herkennen je en je raakt echt met ze in gesprek. In Khanom waren we in een rustig resort. De medewerkers zorgden met heel veel plezier voor de kinderen en namen alle tijd voor ze. Deze waardevolle momenten vergeet je niet meer.

Ultiem relaxen

Misschien klinkt het wat tegenstrijdig, want eerder had ik het over ergernissen op reis met kinderen. Maar juist omdat je kinderen rustige dagen nodig hebben kan je soms echt tot rust komen. Voor mij is relaxen het rustige maar wel actieve leven. Windsurfen, bodyboarden, zwemmen en daarna een boek lezen bij een strandtent. Ok, dit kan niet de hele dag want de kinderen vragen vaak aandacht. Maar zo’n dag waarop ik tussendoor de golven even in kan springen: heerlijk. Wij hadden een aantal keer een huisje op het strand gehuurd. Zodat ik mijn ogen opendeed probeerde ik mij te herinneren waar mijn bikini lag. Zo stil mogelijk sloop ik de kamer uit en rende ik de zee in. En als de kinderen in bed lagen dan lag ik de hele avond met een boek in de hangmat op het balkon.

Kinderen herinneren zich veel van de reis en praten er nog vaak over

Anderhalf jaar geleden waren wij een aantal weken op Curacao met onze kinderen, toen nog een dreumes en een peuter. Nog steeds praten ze regelmatig over deze reis! En over de vuurtoren op Texel zijn ze ook nog niet uitgesproken. Afgelopen winter waren we in Thailand en bijna dagelijks vragen ze wanneer we weer terug gaan.

Lees ook over Costa Rica en Zuid-Amerika

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.