11x Vulkaneifel met kinderen | Kinderuitjes

0

Wat doe je in de Vulkaneifel met kinderen in Duitsland? Blogger Judith was er en deelt haar tips voor dit gebied net over de grens.

Een week lang verbleven we in een mooi groen gebied op nog geen 3 uur rijden van Nederland: de Vulkaneifel in Duitsland. Het was er die week wel bloedheet, waardoor we vooral toch het lokale zwembad hebben gezien.

Gelukkig hadden we nog net voor de hitte begon toch wat leuke uitstapjes gemaakt in de Vulkaneifel met kinderen. We gaan dan ook zeker nog terug om de rest te zien maar delen nu alvast onze tips!

Tips voor de Vulkaneifel met kinderen

Vulkaanhuis Strohn

Het gebied in de Eifel waar wij waren heet de Vulkaneifel. En inderdaad, overal in het landschap zie je terug waar ooit vulkanische activiteit was. Wij bezochten daarom ter oriëntatie als eerste het Vulkan-haus in Strohn. Dit is een klein geo-museum waar je uitleg krijgt over het ontstaan van het landschap en de werking van een vulkaan. Bijzonder is de hele wand (6x4m!) van vulkanisch gesteente, gevonden net buiten het dorp.

Wij vonden dit museum een goede start om de Vulkaneifel met kinderen te verkennen! Het is interessant om achtergrondinformatie te hebben over het gebied waar je bent.

Lava-bom
Lava-bom

Uit een vulkaan gespuwd: Lava-bom

In het dorp waar ook het Vulkanhaus staat ligt een hele grote ‘lavabom’. Deze is uit de vulkaan gespuwd, heel lang geleden. Eerst was hij nog half zo groot maar al rollend van de berg af werd hij steeds groter en groter. Een echt sneeuwbaleffect dus! En het resultaat: zo’n 120 ton aan gewicht.

Vulkanische meren: Maaren

Als je vanuit de lucht zou kijken zie je overal ‘ogen’ in het landschap. In veel van de voormalige vulkanen is namelijk een mooi rond meertje ontstaan, een zogenaamd Maar. Leuk om te bezoeken want ze zijn dus heel mooi gelegen en je kan in sommige meren lekker zwemmen.

Wij bezochten het Pulvermaar, de grootste en best bewaarde uit de regio. Vooral mijn zoontje was erg onder de indruk dat hij eigenlijk in een vulkaan aan het pootjebaden was!

Veel stadjes om te bezoeken: waaronder Wittlich

Wij zaten dichtbij het stadje Wittlich en dat was leuk om te bezoeken. Het heeft een mooi centrum en een leuke beek die er doorheen stroomt. Op een zonnige dag spelen de kinderen lekker in het beekje met de stenen.

Er is ook een grote speeltuin bij die erg populair was bij de locals. Er stonden nog veel meer steden op ons lijstje om te bezoeken in de Vulkaneifel met kinderen maar dat komt volgend jaar.

Vulkaneifel met kinderen
De moezel

Altijd mooi, de rivier de Moezel

Door de Eifel slingert de Moezel, en waar wij waren met al die wijnranken op de hellingen is het echt prachtig om er langs te rijden. Er zijn overal leuke dorpjes en goede picknickplaatsen langs de rivier om boten te kijken.

Eifelpark in Gondorf

Nog net voor het bloedheet werd bezochten we het dieren- en attractiepark Eifelpark in Gondorf. Het ligt super mooi in de bossen met zowel een dal- als een berggedeelte en daardoor was het prima om er te zijn. Het was er ook met 30 graden nog best koel te noemen. Dit uitje is zeker een aanrader in de Vulkaneifel met kinderen.

Je ziet er wolven, beren, lynxen, er is een wildpark gedeelte waar allerlei dieren vrij rond lopen zoals gemsen, berggeiten en herten. Je kunt er met het treintje doorheen of lopend (een route van ongeveer 2 kilometer).

Ook zijn er nog kleine dieren om te aaien en voeren en een aantal attracties waaronder een paar achtbanen -o.a. een watersplash-, een rodelbaan, allerlei glijbanen, trampolines, en attracties en speeltuinen voor hele kleine kinderen. Ook zijn er in de zomer allerlei shows, wij zagen de hondenshow en dat was erg leuk.

Een hele dag kun je je er echt wel vermaken, wij hadden eigenlijk tijd te kort om sommige dingen nog een keer te zien of te doen.

Vakantie in de Vulkaneifel met kinderen

Wij waren tijdens de hitte van 2019 in de Vulkaneifel en hebben daarom niet alles gedaan wat we wilden. We vonden dit gebied zo mooi dat we graag nog eens terugkomen om de andere activiteiten te doen en meer van de streek te ontdekken.

Er is dus nog heel veel meer te zien en te doen: een bezoek aan een kasteel, vestingstadje, dinopark, wildpark, geiser, een mijn, wandelen over een boomtoppenpad of over een mega hangbrug, steden bezoeken en ga zo maar door! Als je meer tips wilt: lees onze tips voor kinderuitjes in de Eifel!

Overnachten Vulkaneifel

Wij sliepen die week in de Vulkaneifel met kinderen in een heel fijn appartement net buiten Wittlich, Mona’s Ferienwohnung. Met kinderen was dit echt een aanrader: er is een stapelbed in de vorm van een bus, een speelkamer en een speelgarage!

#1 Park Eifel met een Aqua Mundo ligt in de Vulkaneifel. Verblijf in een van de compleet ingerichte Comfort cottages, Premium cottages voor meer gemak en VIP cottages waar je kunt relaxen in een privésauna.

#2 Een andere mooie plek om te overnachten is Dormio Resort Eifeler Tor in Heimbach. Een luxe park met zowel een binnen- als een buitenzwembad en een apart kinderbad. 

#3 Blogger Karlien bleef eerder dit jaar in het Roompot park Kronenburger See, wat iets zuidelijker ligt. Dat park boek je via de officiële website!

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.