Een succesvolle winterzon vakantie met kinderen

5

Op vakantie naar de zon in de winter, heerlijk! Hoe bereid je zo’n vakantie voor? In dit artikel geef ik je een aantal tips voor het voorbereiden van een winterzon vakantie met kinderen.

Voorbereiden van een winterzon vakantie met kids

Een aantal jaar geleden ging ik voor het eerst op vakantie naar de zon in de winter. Mijn vriendin en haar vriend wilden naar Florida en ze vroegen of we met ze mee wilden gaan. Amerika wilde ik al een hele tijd bezoeken dus we zeiden direct ja.

Ik merkte dat ik het erg fijn vond om wat zon te voelen in de winter. Terug in Nederland had ik een stuk minder last van de kou. We hebben toen besloten dat we, in ieder geval tot de kinderen naar school gaan, in de winter op vakantie naar de zon gaan. Dit jaar waren we op Curacao.

Bekijk ook mijn tips voor goedkope verre reizen met kids!

Karakter Curacao

Voorbereiden van een winterzon vakantie: checklist

Als volwassene groei je normaal gesproken niet ieder seizoen uit je kleding. Als je op zonvakantie gaat in de winter kan je in je kast zoeken naar geschikte kleding. Bij kinderen werkt dit anders. Schoenen zijn voor je het weet te klein, kleding vliegt er doorheen.

Voor drie weken vakantie wil ik geen hele nieuwe garderobe aanschaffen voor mijn kinderen, zeker niet omdat ze het in de Nederlandse zomer waarschijnlijk niet meer passen.

Kleding
Toen we naar Florida gingen kreeg ik van een vriendin een hele stapel kleding. Haar dochter is net wat ouder dan mijn dochter. De zomerkleding van haar baby kon mijn dochter dragen toen we in de zon zaten. Ideaal.

Ga na of er in je vriendenkring kinderen zijn die net wat ouder zijn dan jouw kinderen. Je mag wellicht de sandalen een paar weken lenen, of er zijn wat shirts die ze niet meer nodig hebben.

Uitverkoop

Koop de kleding in de uitverkoop. Aan het eind van de zomer willen de winkels van hun zomerkleding af. Ideaal om je slag te slaan. Bedenk vooraf wat je nodig hebt. Badpakken gaan bij mij wel een tijd mee, net als korte broeken. Die hoef ik dan niet aan te schaffen. Shirts, zonnehoedjes, zonnebrand, muggenspul, slaapzakken en jurkjes zijn wel nodig.

Rommelmarkten
Zomerschoenen in de winter, je hebt ze hooguit een paar weken nodig. Laatst was ik op een rommelmarkt en daar vond ik sandalen in een maat die mijn dochter nu heeft. Ik hoop dat ze deze sandalen past als we op vakantie zijn. En voor €0,50 heb ik sowieso geen miskoop gedaan: mijn zoon kan deze schoenen over een jaar ook dragen, wellicht op de volgende zonvakantie.

Verzamel speelgoed

Als je gaat vliegen, wat waarschijnlijk is als je in de winter naar de zon gaat, is het fijn om genoeg vermaak in het vliegtuig te hebben. Ik haalde op de rommelmarkt al wat boekjes en stickervellen. Hiermee kunnen ze in het vliegtuig aan de slag. Grote kans dat je het na heel wat uren vliegen weg kan gooien, omdat ze erop zijn gaan staan of omdat het boek stuk gescheurd is. Dan is het fijn dat je er weinig voor betaald hebt.

IMG_4153

Klaar leggen
De laatste tip is verzamelen. Leg een koffer of een grote tas klaar. Ik heb een tas in de studeerkamer liggen. Niet voor iedereen in het zicht, maar wel makkelijk bereikbaar. Als ik spullen vind in huis waarvan ik weet dat ik ze nodig ga hebben, leg ik ze er alvast in. Hoef ik het ook niet meer te onthouden.

Volg op Facebook voor meer reistips met kids. 

5 Comments
 1. Jeanine zegt

  Goede tips! Bespaart denk ik veel geld als je zomer kleertjes zo koopt! Waanzinnige foto’s ook weer!

 2. Monique | WritingMonique zegt

  Wat een goede tips! Ah, ik zou zo graag op zonvakantie willen nu! 🙂

  1. Karlien zegt

   Ik zou ook zo weer willen 🙂

 3. Saskia zegt

  Ah handig. Ik had er zo nog niet over nagedacht, maar kleding is inderdaad bij kinderen wel een puntje natuurlijk. Handige tips.

  1. Karlien zegt

   Haha ja voor je het weet ben je stapels geld kwijt aan kleding voor je kids 😉

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.