Volendam Marken met de boot

6

Volendam Marken

Volendam Marken: de toeristenboot vaart de hele dag tussen deze twee plaatsen. Ik nam met mijn kinderen de boot van Marken naar Volendam, hieronder onze ervaringen.

Toeristisch Nederland

Toerist in eigen land met de kinderen, heerlijk om in het weekend te doen alsof je op vakantie bent. Twee van de meest toeristische plekken van ons land: Volendam Marken. Tussen deze twee havendorpen vaart een boot, de Volendam Marken express.

Volendam Marken

Veerdienst

Op de website van deze veerdienst lees ik het volgende: “de Volendam Marken Express vaart het hele jaar, behalve wanneer er teveel ijs ligt.”

Volendam Marken

Kinderen

Vorig jaar won mijn man tijdens een tennistoernooi kaartjes voor deze bootdienst. Met mijn dochter ga ik op een middag heen en weer. Omdat zij nog geen vier jaar is, houden we een kaartje over. Binnenkort zal ik met mijn zoon gaan. We stappen op de boot in de haven van Marken. Je kan binnen zitten, buiten of op het dak. Mijn dochter wil graag binnen zitten; ze is bang dat ze anders in het water valt. Binnen is een bar en je hebt meer dan genoeg stoelen en tafels.

We zijn net aan boord en we varen al weg. De haven van Marken uit, op naar Volendam. Mijn dochter vindt het interessant op de boot. Omdat ze wat vermoeid is, is ze niet razend enthousiast. Ben benieuwd hoe mijn zoon reageert op deze boottocht.

In Volendam gaan we koffie drinken en we lopen even langs de Kruidvat. Daar haal ik een schrijfset. De terugweg is een stuk gezelliger: mijn dochter is wat bijgekomen en ze heeft vermaak.

Mijn eindoordeel
De boot van Volendam naar Marken is een leuk uitje voor het hele gezin. Vergeet vooral niet de stadjes zelf te bezoeken!

Volendam Marken
Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen!

 

 

6 Comments
 1. Vlijtig Liesje zegt

  Wauw, wat is Nederland toch leuk eigenlijk. Volendam is echt een heel speciaal en bijzonder dorpje!

  1. Karlien zegt

   Nederland heeft zoveel prachtige plekken 🙂

 2. Anna zegt

  Wat een leuk idee! Er is genoeg te beleven in ons eigen land, heerlijk is dat :)! Vroeger namen mijn ouders me altijd mee op vakantie in eigen land (of nét over de grens). En een reisje op een boot is altijd goed.

  1. Karlien zegt

   Met de boot altijd zo heerlijk. Ik ben ook heel veel in NL op vakantie geweest.

 3. Els zegt

  Wat een leuk uitje! Mijn vriend en ik waren laatst in Urk :-). Toen dachten we nog, een boottocht naar Volendam zou leuk zijn :-).

  1. Karlien zegt

   Ik wil juist graag een keer met de boot naar Urk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.