Vikingschipmuseum met kinderen in Roskilde

Tijdens een rondreis Denemarken met gezin bezocht Eva het Vikingschipmuseum in Roskilde. In deze blog deelt zij wat ze van dit museum vonden en wat je doet in Roskilde met kinderen.

Roskilde ligt in de Deense regio Seeland, in de omgeving van de stad Kopenhagen. De afstand naar Kopenhagen is ongeveer 35 kilometer per auto. Er rijdt een aantal keer per dag een trein tussen de twee steden. Roskilde is bekend vanwege het muziekfestival. Maar er is meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld ook de Dom en het centrale plein met de terrasjes als je naar het Vikingschipmuseum gaat.

Op het Marktplein zie je het Paleis van Roskilde, in een deel van dit paleis is nu een kunstmuseum gevestigd. Net buiten de stad ligt het openluchtmuseum Land of Legends. Wij gingen naar Roskilde in Denemarken omdat we benieuwd waren naar het Vikingschipmuseum.

Vikingschipmuseum in Roskilde

Vikingen zijn sowieso een hit bij onze jongens. Een bezoek aan het Vikingschipmuseum was dus helemaal de max en eigenlijk ook een must! We boekten, naast een bezoek aan het museum, een zeiltocht in een echte Vikingboot op de fjord in Roskilde. Zo’n zeiltocht is mogelijk in de zomermaanden.

Roskilde met kinderen

Voor we deze tocht aanvatten staken we de armen uit de mouwen. Je kan je kinderen helpen met het bouwen van een eigen bootje. Zagen, hameren en decoreren en je bekomt een eigen drijfbare creatie om trots op te zijn.

Er is in het Vikingschipmuseum ook een workshops houtsnijden waar we Achiels naam in runenschrift uitkerfden, terwijl Cyriel zijn boot afwerkte. Vervolgens stapten we op de zeilboot.

Vikingschipmuseum

Meevaren op een zeilschip

Cyriel mocht de boot besturen en de papa hielp bij het hijsen en zakken van het zeil. En Achiel en ik? Wij waren deel van het roeiteam!

De pracht van de zee, de kracht van de wind, het was een zalige boottocht. Cyriel kon nadien nog een kwalletje uit de zee vasthouden. Gelukkig zonder prikkelend gevoel nadien.

Vikingschipmuseum

Roskilde is niet alleen interactief als museum aan de kleine haven. In het museumgebouw zagen we restanten van echte Vikingschepen. De grote troef van het museum is dat je naar de archeologische resten van de boten kijkt met het fjord op de achtergrond.

Het Vikingschipmuseum is zeker in de zomermaanden, in combinatie met een zeiltocht, een bezoek waard. Bekijk de info over zeiltochten en de openingsuren op de website van het museum.

Wil je meer lezen over Denemarken?
Lees de blog over Aarhus met kinderen
Of lees over het Universe Science Park
En lees over de meivakantie met kids in Denemarken van Hilda

Vikingschipmuseum
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.