Vesuvius met kinderen | Uitje bij Napels

0

Als je op vakantie bent in de omgeving van Napels, dan wil je de Vesuvius ook bezoeken. Wij waren bij de Vesuvius met kinderen en delen onze tips.

De Vesuvius is een actieve vulkaan en ligt vlakbij de stad Napels. Als de vulkaan nu uitbarst, dan is dat zeer gevaarlijk. In de omgeving wonen namelijk heel veel mensen. Deze vulkaan is wereldberoemd vanwege de uitbarsting waarbij Pompeï werd verwoest. Vanaf de vulkaan kijk je uit over de omgeving, de stad Napels en de Golf van Napels.

Je kan met het openbaar vervoer naar de Vesuvius reizen en via Tiqets boek je deze pendeldienst!

Vesuvius

Naar de Vesuvius met kinderen

De reis met het OV naar station Ercolano-Scavi duurt ongeveer een uur, dan kan je verder met een bus omhoog. Het laatste stuk wandel je naar boven, naar de top van de Vesuvius. Met de auto neem je de Autostrada A3 Napels-Salerno. Bij de afslag Ercolano ga je eraf en rijd je naar het parkeerterrein op de Vesuvius.

Je koopt een kaartje en dan kan je omhoog wandelen. Dit pad is goed te belopen, ook voor kinderen. Wel moet je opletten met kids in de zomer: er is geen schaduw. Bij de ingang kan je stokken krijgen en als je ze terugbrengt kan je daar een bedrag voor betalen.

Wij zijn naar het Terrazza due Golfi gereden, een restaurant op de Vesuvius. Vanaf hier geniet je van schitterende uitzichten op de omgeving en je ziet de top van de vulkaan. Het schijnt dat je vanaf dit restaurantje ook wandelroutes hebt lopen, maar die hebben wij niet gevonden. De prijzen zijn heel redelijk!

Lees ook: tips voor de Amalfikust en het stadje Ravello!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.