Tips voor verre reizen met kinderen

0

Verre reizen met kinderen maken vind ik fantastisch! Afgelopen winter waren wij in Thailand en de kinderen hebben het er nog dagelijks over. Waar denk je aan als je op een verre reis gaat als gezin en hoe kies je een bestemming? Ik deel mijn tips en die van een vader die op een lange reis ging met een dreumes en een peuter!

Dé tip voor verre reizen met kinderen?

De tip die eigenlijk alle ouders geven over verre reizen met kleine kinderen is GA! Ga het gewoon proberen, zo’n verre en lange reis met kleine kinderen. Ook met kinderen die het misschien allemaal niet meer gaan herinneren. De band die je opbouwt is onbewust.

Ga je voor het eerst op een verre reis met kinderen en bent je wat onzeker over het reizen? Kies dan voor een kindvriendelijke bestemming. Wij kozen Amerika als eerste bestemming: het is westers, er zijn goede ziekenhuizen, je spreekt de taal en het klimaat is goed. Later waren we ook op Curacao en Kaapverdië en in Thailand. Dit zijn allemaal bestemmingen die prima zijn voor de eerste verre reis met kids.

Hoe kies je een bestemming voor een verre reis?

Er zijn ontzettend veel leuke kindvriendelijke verre bestemmingen. Wij hebben vaak een lijst met bestemmingen waar we graag heen willen. Ook zijn er een aantal dingen waar we op letten. Zo gaan we niet naar een land waar Malaria is, willen we liever geen inentingen en het land moet (redelijk) hygiënisch en veilig zijn.

Malaria is een risico dat wij niet willen nemen met kinderen. Wel is het zo dat we naar landen gaan waar malaria is (bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Kaapverdië en Thailand) maar dan vermijden we de regio’s waar dit voorkomt.

Daarnaast proberen we altijd om (redelijk) goedkoop op vakantie te gaan. Hierbij letten we op de kosten van de tickets maar ook op de kosten voor overnachtingen en eten. Naar Curacao vlogen we ontzettend goedkoop (€ 900, – voor twee volwassenen, een peuter en een baby) maar de kosten in het land vielen erg tegen. Bij verre reizen willen we onder de € 2000 – blijven voor de vliegtickets, dus het is vaak lang zoeken naar goede tickets.

Ook belangrijk is het om te kijken naar de periode waarin je wilt reizen. Hoe is het weer dan in het land waar je heen wilt? En zijn er dan veel muggen bijvoorbeeld? Wij hebben meestal een aantal landen waar we uit kiezen en vanwege het weer valt er altijd wel een land af. Dat land staat dan direct op de lijst voor een volgende verre vakantie met kinderen.

Tips voor tijdens verre reizen met kinderen.

Het aanpassen aan hun ritme is de grootste tip die we kunnen meegeven. Dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt, zeker voor ons, maar eenmaal in hun ritme zijn de kinderen veel meer te genieten en is het dus voor iedereen veel aangenamer. De eerste week was voor ons echt een uitdaging, maar de laatste 1,5 maand waren echt heerlijk.

De zee en het strand waren voor onze kinderen een schot in de roos op onze lange reis met kleine kinderen. We hebben een lange wen-periode gehad. Maar eenmaal ze het leven in Thailand gewoon waren, waren ze niet meer uit het water weg te slaan.

Wij hebben toch zeker 1/3 dagen zelf gekookt. Met groenten, vlees en aardappelen van de markt maak je vrij eenvoudig echt herkenbare keuken. En ’s ochtends een pannenkoekje of verloren brood zorgt ervoor dat je de ondermaatse kwaliteit van het brood kan verdragen. Fruit en groenten zijn er met overvloed (wij zaten er in mango seizoen…fantastisch)!

Ga een aantal weken op een verre reis is een tip die ik graag meegeef. Wij waren een week naar Kaapverdië en dat was echt veel te kort. Ook al is er amper tijdsverschil! De kinderen moeten bijkomen van een lange reis en ze hebben tijd nodig om te wennen aan de bestemming. Als de kids echt hun draai gevonden hebben, zit je alweer in het vliegtuig. Voor ons is het minimaal 2,5 week wat wij rekenen voor verre reizen met kinderen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.