5x Verre reis met kinderen | Tips!

Een verre reis met kinderen maken is zo ontzettend leuk! En als je kind ouders is dan een dreumes dan herinnert hij zich vast nog regelmatig dingen van de verre reis. Ik spreek uit ervaring want in de afgelopen vier jaar zijn wij op vier verre reizen geweest met de kinderen. Dit was prachtig, soms uitdagend en vooral voor herhaling vatbaar. Dit zijn mijn tips voor jouw verre reis met het gezin.

Verre reis met kinderen: met deze tips lukt het!

Die vliegreis overleef je wel

De reden die ik meestal hoor om niet op een verre reis te gaan is het vliegen. Ik vind vliegen voor een korte trip net zoveel gedoe als een lange vliegreis. Daarnaast heb je bij een verre reis met kinderen vaak wel entertainment aan boord als een tv. En je neemt gewoon een tablet mee. Als het kan, vlieg dan rechtstreeks. Dat scheelt je een overstap! En boek een kindvriendelijk hotel (dat een beetje luxe is) om een paar dagen bij te komen. Lees ook mijn tips voor vliegen met kinderen.

Laag reistempo

In Thailand spraken wij met een gezin dat met jonge kinderen was gaan rondreizen. Ze waren steeds twee dagen op een plek. Na een week waren ze allemaal bekaf. Wij waren nooit van een hoog reistempo: we blijven liever langer op één plek dan dat we heel veel landen “zien”. In Amerika vielen de afstanden ons enorm tegen, al ben je ervoor gewaarschuwd. Daarom deden we de ene dag wat meer dingen en waren we langer onderweg en de volgende dag deden we wat minder.

Plan niet teveel

Wij leggen vooraf onze accommodaties vast omdat wij dit fijn vinden. Andere reizigers (ook met kids) leggen liever alleen de eerste accommodatie vast. Maar wat we doen onderweg, dat leggen we niet vooraf vast. Op die manier heb je de kans om echt dingen te ontdekken.

Wissel cultuur en vermaak af

Onderweg proberen wij cultuur en vermaak zoveel mogelijk af te wisselen. In Thailand zochten we tempels uit die ook leuk waren voor kinderen en daarna gingen we naar een park of de dierentuin. Of we gaan in de ochtend wandelen en in de middag zoeken we een strand en een speeltuin op.

Laat je regels een beetje varen

Natuurlijk, je kinderen blijven beleefd. Maar verplicht alles eten wat de pot schaft, daar doen wij niet aan tijdens een verre reis met kinderen. Kleine kinderen zijn meestal niet de makkelijkste eters en dan komen er allemaal “vreemde” gerechten op tafel. Ook proberen we thuis de kinderen aan tafel te houden tijdens het eten. In het buitenland zitten wij vaak veel langer te tafelen. Daarom zoeken we restaurants op bij het strand of met een speeltuin, want dan kunnen de kinderen spelen tijdens het eten. Het beste restaurant was wat dat betreft dat bij hotel Prince Palace in Bangkok: het pierenbadje lag direct naast onze tafel.

Wat zijn jouw tips voor een verre reis met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.