Getest: Veluws Zandsculpturenfestijn met kinderen

Leuk uitje tijdens een dagje Veluwe

0

Op donderdag 12 april was ik, samen met manlief en onze 2 jongens (5 en 7), te gast bij de opening van het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen, midden op de Veluwe. Wij delen of je het Veluws Zandsculpturenfestijn met kinderen wilt bezoeken!

Oei, met 2 beweeglijke kinderen naar een plek waar je alleen mag kijken en niet aankomen. Een beetje spannend vonden wij. In de auto al goed besproken dat ze ECHT niet aan de kunstwerken mochten komen. Gelukkig ging het goed. (al was het bij het eerste beeld al bijna raak.)

Veluws Zandsculpturenfestijn met kinderen

Ons bezoek aan het Veluws Zandsculpturenfestijn met kinderen

Het thema dit jaar zijn de Hollandse Meesters. Heel veel bekende kunstwerken zijn prachtig nagemaakt in het zand, zoals het melkmeisje, de nachtwacht en de anatomische les (“huh? wat doen ze daar nou??” vroegen de kinderen zich af.). Echt heel bijzonder om te zien.

Onze jongste zoon heeft het geduld om ook even goed te kijken. Onze oudste zoon minder en is er in sneltreinvaart doorheen. Maar toch, ook hij vindt het ook best interessant als we hem meer over de schilderijen vertellen. Halverwege is een sculptuur waar je wel aan mag zitten met de vingers. Heel fijn!!

Veluws Zandsculpturenfestijn met kinderen

Het tweede deel van de tentoonstelling is een hal waar sculpturen staan die tegeltjesspreuken uitbeelden. Daar kun je ook een puzzel doen en moet je goed kijken welke spreuk uitgebeeld wordt. Deze staan op een lijst. Bij ieder beeld staat een letter en zet je dus de corresponderende letters bij de juiste spreuk. Voor lezende kinderen is dit gedeelte erg leuk! Dit vond de oudste ook een stuk interessanter.

Voor ons was het ook erg leuk om af en toe van de kids te horen hoe zij naar de beelden kijken; zo had een koningin een trein op haar hoofd, en was de luizenmoeder al snel gevonden. Verder vroeg onze oudste zich af waarom Harry Potter een stier had (dat was de stier van Paulus Potter).

Veluws Zandsculpturenfestijn met kinderen

Nog meer doen op Veluws Zandsculpturenfestijn met kinderen

Naast de zandsculpturen is er nog meer te doen. Bovenlangs loopt een kleine monorail waar je met een wagentje overheen kunt fietsen en is er aan het eind van de tentoonstelling waar je foto’s kunt maken van een levend schilderij.

Kinderen (en ook volwassenen natuurlijk) kunnen zich verkleden en grappige foto’s maken alsof je in het schilderij staat. Vonden onze jongens helemaal leuk!! Buiten is ook nog een beeldentuin waar je doorheen kunt lopen en een speeltuintje met grote trampoline. Dus er is ook nog ruimte om even uit te razen voor de kinderen.

Praktische info

– Het festijn is nog tot en met 27 oktober te bezoeken
– Parkeren is gratis
– Combineer het met een dagje wandelen in het bos. Genoeg van te vinden op de Veluwe
– De sculpturen staan zowel binnen als buiten. Bij voorkeur dus met droog weer bezoeken
– Prima toegankelijk met de buggy
– Er is een zelfbedieningsrestaurant
– Trek ongeveer 2 uurtjes uit voor je bezoek
– Zie de Website voor de praktische info

Bekijk wat je nog meer doet op de Veluwe met kinderen of lees de tips voor het dorpje Heerde.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.