Veiligheidsmuseum PIT met kinderen getest

Kindvriendelijk museum Almere, recensie

0

Mijn schoonzus Evelien was in de kerstvakantie (2017) in het Veiligheidsmuseum PIT met kinderen. Ze mochten ontdekken hoe leuk het museum in Almere is en of het een aanrader is om met kinderen heen te gaan. In deze blog deelt zij haar ervaringen!

Evelien was met haar man en hun drie kinderen (2 jongens van 7 en 3 en 1 meisje van 5) in het museum. Het museum richt zich op de hulpdiensten: politie, brandweer en ambulance. In het PIT veiligheidsmuseum wordt het verhaal van deze hulpverleningsdiensten verteld.

  • Helaas is dit museum inmiddels gesloten!
Veiligheidsmuseum PIT met kinderen

Veiligheidsmuseum PIT met kinderen bezoeken

Het museum bestaat uit een vaste collectie, er zijn interactieve spellen en er zijn soms speciale tentoonstellingen. In de kerstvakantie van 2017 is dit de Brandweer LEGO Tentoonstelling.

De vaste collectie bestaat uit 750 collectiestukken, deze zijn opgedeeld in 10 thema’s. Deze stukken vertellen het verhaal van veiligheid. Denk aan historische voertuigen, een politiecel en antieke uniformen.

Evelien haar kinderen gingen gelijk enthousiast aan de slag. De oudste van 7 begon met de speurtocht, op deze manier ontdekte hij het museum. Dat viel bij hem goed in de smaak. Doordat hij de speurtocht volgde, werd hij uitgedaagd om meer te ontdekken over de voertuigen die er stonden.

Interactieve games

Evelien haar middelste, 5 jaar, vond de skelters erg leuk. Je kon daarmee rijden, en je wordt geflitst. Op de skelterbaan leren de kinderen ook hoe ze veilig kunnen rijden. Daarna kan je zien hoe hard je gereden hebt. Je kon je verkleden als hulpverlener en een (niet echt) brandje blussen. Ook mochten de kinderen in een brandweerauto zitten. Daarbij stond een meneer die veel vertelde over de auto.

Almere museum

Brandweer LEGO Tentoonstelling

In de kerstvakantie is er een speciale Brandweer LEGO Tentoonstelling. Deze tentoonstelling bestaat uit meer dan 100.000 stenen. De tentoonstelling leert de bezoeker op een interactieve manier wat hulpverlening betekent. De kinderen vonden dit onderdeel erg leuk.

Veiligheidsmuseum PIT een aanrader voor het gezin?

Evelien heeft met haar gezin een aantal uur doorgebracht in het museum. Vooral de twee jongens hadden het erg leuk in het museum. Zij zijn gek op auto’s en ook op sirenes. Het meisje van 5 jaar vond het museum ook leuk, maar ze was niet zo enthousiast als haar broers. Evelien vindt dit museum zeker een aanrader voor gezinnen, als je kinderen houden van auto’s en/of hulpverlening. Het museum is interactief, dus de kinderen (peuters en kleuters ook) leren spelenderwijs.

Veiligheidsmuseum PIT met kinderen bezoeken: praktische info

De openingstijden en entreeprijzen staan op de website www.pitveiligheid.nl.
Het museum ligt in het centrum van Almere, dus je kan het combineren met een middagje winkelen. In de kerstvakantie kan je haast voor de deur schaatsen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.