Van Abbemuseum met kinderen getest

Hoe leuk is het Van Abbemuseum in Eindhoven met kinderen? Anouk ging erheen met haar zoon van 9 en deelt hun indrukken.

Tijdens ons bezoek bezochten we ook het Philips Museum, ook in Eindhoven. Totaal iets anders, dus een mooie afwisseling.

Van Abbemuseum met kinderen bezoeken

Het Van Abbemuseum is genoemd naar de oprichter Henri van Abbe, die begin 1900 kunst verzamelde en daar meer mensen van mee wilde laten genieten. In het Van Abbemuseum staat hedendaagse kunst, in allerlei soorten, maten, en materialen.

Je merkt in het museum dat er veel internationale invloeden zijn. Zo is er een soort zitkuil gemaakt van veel verschillende kleurige kussens, wat Arabisch aandoet. In dezelfde zaal hangen grote doeken met Engelse teksten. En ook de bezoekers van het museum zijn internationaal, op deze zaterdagmiddag hebben we allerlei talen gehoord.

De kunstobjecten in het Van Abbemuseum zijn niet alleen mooi of indrukwekkend, maar je ziet ook op verschillende manieren terugkomen dat ze bedoeld zijn om je aan het denken te zetten. Soms in teksten, soms ook in beeld uitgedrukt. Het is een museum met een maatschappelijk belang.

Van Abbemuseum met kinderen

Het gebouw

Het gebouw waar het museum in gevestigd is zelf ook het bekijken waard: het oorspronkelijke museum is 15 jaar geleden uitgebreid met nieuwbouw. Hierdoor bestaat het museum uit een mix tussen een oud en modern deel.

Wij hebben ons bezoek afgesloten in het museumcafé van het Van Abbemuseum, dat verrassend lekker eten serveert. Met goed weer kan je zitten op het terras. Dus een extra aanrader!

Voor kinderen

Voor kinderen is het leuk om in het museum rond te dwalen en de verschillende kunstobjecten te ontdekken.

Ook worden er speciale activiteiten georganiseerd, waarin de kinderen zelf aan de slag gaan. Elke zaterdagmiddag is er de Kinderkunstclub voor kinderen tussen de 6-12 jaar. In een groep van maximaal 20 kinderen gaan zij eerst in het museum de kunstwerken bekijken om daarna zelf te gaan schilderen of knutselen aan de hand van een thema.

Van Abbemuseum

Elke derde zaterdag van de maand is er in het Van Abbemuseum een speciale editie van de Kinderkunstclub, namen voor de hele familie, waarbij je samen een kunstwerk maakt! Reserveren hiervoor is handig, dit kan via de website.

Bekijk ook onze andere tips voor Noord-Brabant met kids, over het Museum Klok en Peel en over ons bezoek aan de Ontdekfabriek in Eindhoven.

Eindhoven kinderactiviteiten
Eindhoven kinderactiviteiten
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.