Vakantie Terschelling met kinderen -> Tips!

0

Een vakantie Terschelling met kinderen is zo’n goed idee. Wij waren er een weekend en zouden zo twee weken willen blijven. Er is veel te doen op Terschelling en de stranden zijn prachtig. Ik deel mijn tips voor het eiland.

Vakantie Terschelling met kinderen: de boot

Wij waren ruim op tijd van huis vertrokken voor onze vakantie Terschelling met kinderen en toch waren we als laatste op de boot. Als je je auto meeneemt naar het eiland dan kan je gewoon in de rij aansluiten. Neem je de auto niet mee, dan is het iets ingewikkelder. Je moet de auto een stuk verderop parkeren en dan met de bagage teruglopen. Handiger is het om de bagage neer te zetten bij de ingang van de boot, daar wachten met de kinderen terwijl de ander de auto parkeert. Scheelt je veel haasten!

Er vaart een snelle boot (45 min.) en een langzame boot (2 uur). Op de langzame boot kan je auto mee. Grootste verschil zijn de kosten. De snelle boot is duurder. Op de langzame boot is een restaurant en het gaf ons echt dat relaxte vakantiegevoel.

Fietspad Terschelling

Vakantie Terschelling met kinderen: vervoer op het eiland

De eerste optie is dat je je auto meeneemt. Dit is wel vrij kostbaar, daarom deden wij dit niet voor een weekend. Een andere optie is dat je fietsen huurt. Dit kan direct als je de boot afgaat. Er zijn heel veel soorten fietsen!

Wat ik ook ben tegengekomen zijn elektrische auto’s die je kan huren. Je krijgt een pasje en kan via een app zien waar een auto staat. Als je hem parkeert kan een ander de auto meenemen. Lees daar meer over via deze link.

Alternatieve manieren van vervoer op Terschelling zijn per TukTuk, Samurai Jeep en huifkar.

vuurtoren Terschelling

Vakantie Terschelling met kinderen: kindvriendelijk overnachten

Wij verbleven bij de Stayokay Terschelling en dat was fantastisch, zeker voor een (lang) weekend. Het is relaxed, er is een speeltuin in de tuin en de kinderen konden lekker hun gang gaan. Blijf je langer op het eiland, dan zijn er veel opties voor camping en bungalows!

Vakantie Terschelling met kinderen: ervaring met baby

Een lezer van mijn blog was met baby en twee oudere kinderen op het eiland. Zij verbleven ook bij Stayokay. Het was goed te doen met baby, ook omdat je vanaf de boot er heen kan lopen, de baby in de wagen en de oudere kinderen in de bolderkar. Fietsen kan als je een maxi cosi meeneemt: dan kan je een bakfiets huren.  Goed alternatief is de bus, zij waren daar erg tevreden over!

Wat wil jij weten over een vakantie Terschelling met kinderen?

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.