Vakantie naar Curacao, tips met kids

2

Eind 2015 waren wij met het gezin op vakantie naar Curacao gegaan, we waren er met een dreumes en een peuter. Voor vertrek hadden we heel veel vragen. Kan je er met de kinderwagen over straat, heb je een auto nodig, welke strandjes zijn fijn. In dit artikel geef ik praktische tips. Mocht je nog vragen hebben, laat het mij weten!

Lees ook: alle tips voor een vakantie op Curacao met kinderen of boek direct je vakantie

Vakantie naar Curacao

Je vakantie naar Curacao begint natuurlijk met het zoeken naar vliegtickets en meestal ook een verblijfplaats. Ik had een prijsalarm ingesteld op een website, waardoor ik op de hoogte bleef van goedkope vliegtickets. Op een mooie dat kwam het bericht binnen dat je voor € 299, – kon vliegen vanaf Eindhoven, zonder nadenken hebben we dat geboekt! Tui en KLM hebben vaak mooie aanbiedingen, ook kan je via Skyscanner goed zoeken. Als je flexibel bent is er vaak meer mogelijk dan als je enkel op bepaalde data kan vliegen.

Hotels

Soms is het voordeliger om je hotel en vliegreis in één te boeken, ik ga vaak voor een los ticket en accommodatie. Op die manier heb ik meer invloed op de prijs. Wij verbleven in deze woning. De woning staat in het midden van het eiland, waardoor we zowel in Willemstad als bij Westpunt konden komen in weinig tijd. We hadden een eigen zwembad en het bekende Kunuku Aqua Resort ligt er om de hoek!

Auto huren

Op Curacao is het erg handig om een auto te huren. Het openbaar vervoer is niet al te best. Met een auto ben je overal snel. Omdat het eiland niet al te groot is kan je het echt ontdekken! Ondanks dat het eiland niet zo groot is, valt er heel erg veel te ontdekken!! Een aantal maatschappijen om je auto te huren zijn:

Veiligheid

Zoals overal: let op je spullen, laat geen waardevolle spullen in je auto liggen. Als je gaat zwemmen, zorg dat er iemand op je spullen past. In de avond kan je prima over straat lopen (wel is het een stuk vroeger donker dan in Nederland in de zomer). Maar ook in de avond, net als overdag, laat geen geld bungelen, let op waar je loopt. Blijf in de drukke gebieden! Mocht je meer van Willemstad willen ontdekken, ga dan mee met de Dushi Walks. Ook met kinderen aan te raden tijdens je vakantie naar Curacao!!

Met kinderen

Curacao is ideaal om met kinderen te bezoeken! De mensen spreken er Nederlands, de artsen dus ook, er is strand, zon en zee. Daarnaast is er een Albert Heijn als je kind echt niet zonder Nederlandse producten kan. Luiers, melk, babyvoer, alles is te koop! Boodschappen doen kan goedkoper dan bij de Appie, zie het kopje “Goedkoop boodschappen doen”.
Eerder schreef ik een aantal artikelen over Curacao met kinderen. Onder andere met kleine kinderen, speeltuinen en restaurants. Sla Baby Park Tutu, een grote gratis speeltuin naast een supermarkt, zeker niet over!

Goedkoop boodschappen doen

Op Curacao heb je grote supermarkten en de welbekende Appie. Wij gingen graag naar Centrum Supermarkt. Wij verbleven in de buurt van Landhuis Daniel. Onderweg naar Willemstad kwamen we langs deze supermarkt. Heel wat keuze voor een redelijke prijs!

Maar voor het echte eilandgevoel ga je natuurlijk naar de drijvende markt in Willemstad! Daarnaast kan je bij de Toko’s veel krijgen. Ook is het aan te raden om je diner aan te passen op wat er voordelig is in de supermarkt. Tenzij de kosten je niets uitmaken.

Restaurants

Allereerst: langs de weg zie je overal stalletjes om te gaan eten. Doe dit vooral. Mijn favoriet was een smoothie bar in het centrum van Willemstad, in de buurt van Marshe Bieuw. Bij Marshe Bieuw kom je als je het lokale eten wilt proberen terwijl je bij locals aan tafel zit. Weinig geld, veel eten!

Mijn overzicht van kindvriendelijke restaurants.

Mijn favoriete restaurants: Karakter en Sol Food. Mijn man was gek op Trio Penotti, hij heeft het nog wekelijks over de hamburger daar. Bij café De Buurvrouw zaten we vaak rond een uur of vier. Heerlijk met een lage zon terwijl de kinderen in de speeltuin speelden. Ook Zest heeft ons verrast! Op het strand, tussen de toeristen, en fantastisch eten voor een goede prijs. Heerlijk.

Meenemen uit Nederland

Binnenkort zal ik een uitgebreider artikel online zetten over je backlijst voor een vakantie naar Curacao met kinderen. Wat je in ieder geval meeneemt is een snorkel. Je kan deze huren maar het is veel makkelijker en goedkoper om er een mee te nemen. Wij waren drie weken op dit fantastische eiland en reden dagelijks rond. Iedere dag kan je snorkelen als je dat wilt, je stapt de zee in met je snorkel en je ziet van alles. Ook zonnebrand en anti-muggenspul zou ik meenemen uit Nederland, gelet op de kosten.

Stranden

Er zijn heel wat stranden op Curacao. Met de kinderen is het ideaal als er wat schaduw te vinden is en als het langzaam diep wordt. Wij kwamen graag bij Daaibooi (inclusief Hollandse patat) en Kokomo beach. De Jan Thielbaai is uiteraard hartstikke geschikt.

Ik schreef een artikel over fijne gratis stranden.

Volg mij op Facebook en boek direct je vakantie.

Westkust Curacao zonvakantie vliegvakantie

IMG_20151109_114059 IMG_6512 Vakantie naar Curacao

2 Comments
  1. Noor zegt

    Handige tips! Bedankt hiervoor… 🙂

  2. karlien zegt

    Graag gedaan en een goede vakantie 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.