Vakantie Amerika met baby | 7x Tips!

0

Sheila was met haar man Dennis en hun baby van 9 maanden een maand in Amerika! Hierover deelde zij hun ervaringen in het artikel over een rondreis Amerika met baby. Samen met Karlien deelt zij haar tips voor een vakantie met baby in Amerika.

Mijn voornaamste tip? Zet je flexibel in en wees ontspannen. Dan is je kind dat ook. Veel mensen houden van zekerheid en plannen daarom de gehele reis van te voren. Alles is dan vastgelegd. Dat raad ik altijd af. Ten eerste gaat de spontaniteit er van af, maar je bent ook niet meer flexibel. En dat laatste is zo belangrijk als je reist met kinderen.

Een succesvolle vakantie Amerika met baby volgens Sheila

Met name in Amerika vind je echt in elke uithoek accommodatie. Maar als je kindje ziek is, wil je eigenlijk liever ergens langer blijven dan door reizen. Of misschien kom je ergens waar je na één dag genoeg van hebt en wil je juist vertrekken. Dus boek niets van te voren en bekijk het gewoon ter plekke. Als je écht iets wil reserveren, kan je altijd nog een dag van tevoren online een motel vast leggen.

Flesvoeding maken en voeding voor je baby

Reizen in Amerika is natuurlijk makkelijk met een auto. Wat me wel tegenviel is hoe moeilijk het tijdens een roadtrip is om heet water te krijgen of om je voeding op te warmen! Er staan geen magnetrons klaar voor klanten, zoals je dat in Nederland gewend bent in restaurants. Even opwarmen weigert men ook vaak, omdat het personeel te bang is dat het fout gaat en je hen aanklaagt. Het is dus handig om met een thermosfles te reizen met gekookt water in de juiste temperatuur, zodat je in ieder altijd zelf water hebt voor het klaarmaken van kunstvoeding.

En het helpt natuurlijk als je kindje al zelf kan mee eten. We bestelden meestal ergens een side dish van gepureerde (zoete) aardappelen en groenten voor onze zoon. Maar verwacht ook niet teveel van groente, want ook dat is niet overal tijdens een roadtrip uitgebreid te krijgen.

Wat neem je mee voor een vakantie Amerika met baby

Verder kan je natuurlijk ook praktische dingen kopen in Amerika, zonder alles mee te hoeven nemen vanuit Nederland. Zo kochten we daar een autostoel (i.p.v. huren) en die namen we ook meteen mee terug naar Nederland. En we kochten een soort campingbedje met matras bij Walmart, zodat hij altijd onderweg een veilige slaap- en speelruimte had. Lees ook mijn tips voor backpacken met een peuter.

Neem wel je eigen kindermedicatie mee. In Amerika is de regelgeving wat dat betreft anders. Het is fijn om je eigen vertrouwde medicatie mee te nemen. En mijn tips over het bezoeken van Walt Disney World met een kleine lees je hier.

De tips van Karlien voor een vakantie Amerika met baby

Hierboven deelde Sheila haar tips voor Amerika met een  baby. Ik, Karlien, was ook met een baby in Amerika. Wij waren op vakantie in Florida met een baby van zes maanden. We waren met vrienden op vakantie in Florida, daarna bezochten wij vrienden in Atlanta en we eindigden de reis in fantastisch Miami.

Het was onze eerste verre reis met een baby. Vooraf hoorden we dat je met een baby niet zoveel kan. Wij merkten dat je juist met een baby nog zo ontzettend vrij bent om te doen wat je wilt. Een baby wil nog niet zoveel (behalve dan voldoende rust en regelmatig een voeding), dus je kan echt je gang gaan. Het enige dat ik niet heb gedaan was meegegaan met een kanotocht in de Everglades, dat zag ik niet zo zitten met een baby.

Reizen naar Amerika met baby

We hadden een hele lange reis: we vlogen via Orlando naar Miami en moesten daarna nog vier uur rijden naar de villa. Onze baby vond het allemaal prima. Het scheelde ook dat ik borstvoeding gaf, je hoefde niet te rommelen met flesjes opwarmen. Ik heb dit tijdens de hele reis als een voordeel gezien: als we ’s ochtends de deur uitgingen nam ik enkel wat luiers, billendoekjes en schone kleding mee. We hoefden dan niet vroeg weg omdat de flesvoeding op was.

Bij de aankomst op het vliegveld viel direct op hoe kindvriendelijk de Amerikanen zijn. We mochten in een speciale rij staan bij de douane, waardoor je niet lang hoeft te wachten. In restaurants wordt er direct een kinderstoel neergezet en iedereen wil je helpen.

Florida met een baby

Wij huurden met vrienden een villa met zwembad. Dit was ideaal omdat je zelf kon koken (scheelt kosten) en als je baby slaapt kan je zwemmen. Wij lieten onze baby slapen waar maar nodig was: in de auto, op schoot, in de kinderwagen maar natuurlijk ook in het babybedje. Als je op een hotelkamer zit kan je niet zoveel als  je baby slaapt. Nu lag ik in het zwembad of zat op een stoel ernaast, de vriezer was gevuld met Ben & Jerry’s en er waren genoeg mensen om mee te kletsen.

Wij merkten tijdens onze vakantie Amerika met baby dat je in Florida prima kan wandelen met een kinderwagen. Wij huurden een grote auto (kost amper wat) dus de kinderwagen paste makkelijk achterin. In de meeste natuurgebieden zijn boardwalks aangelegd: dit zijn wandelingen over aangelegde paden. Dit is zo gemaakt dat ze rolstoel- en kinderwagenvriendelijk zijn. Hierdoor kan je ook goed wandelen met kinderen.

Amerikaanse steden ontdekken met een baby

Wij waren met onze baby in Atlanta en Miami geweest. Allebei de steden zijn heel erg leuk. Atlanta heeft het aquarium, dit is heel erg groot. Ook baby kon het waarderen: alle kleuren en vissen vond ze fantastisch. In Miami waren we voor het eerst van deze reis als gezin alleen. Wat een leuke stad is dit en wat waren we graag langer gebleven. We gingen, uiteraard, naar Miami beach en hebben daar lang langs het strand gelopen. In de avond aten we bij een pizzeria, de obers gingen er met de baby vandoor waardoor wij rustig konden eten.

Onze baby was snel overprikkeld waardoor we niet teveel op een dag konden doen met haar (of de dag daarna moest erg rustig zijn). Toch waren de steden geen enkel probleem. Ze zat rustig in de wagen en de stoepen zijn geschikt voor kinderwagens.

Autorijden tijdens je vakantie Amerika met baby

Je hoort het altijd wel maar je moet het zelf ervaren: de afstanden in Amerika zijn enorm. Even naar een restaurant gaan was vaak al een uur heen en een uur terug met de auto. Zelf word je hier soms gek van, je baby al helemaal. Probeer dus om de afstanden te beperken en niet iedere dag eindeloos in de auto te zitten.

Een vakantie Amerika met baby is ontzettend leuk en kan ook heel goed volgens Sheila en mij. Heb jij plannen om naar de Verenigde Staten te gaan met een baby of een dreumes?

Lees ook: alle tips voor reizen met een baby

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.