UP Events met kinderen getest in Amsterdam

0

Hoe leuk is het om met de kinderen naar een escape room te gaan? Wij testten dit bij UP Evens in Amsterdam-West met de kinderen. Dit keer gingen we op pad met drie kids: van 12, van 8 en van 6 jaar.

De escape room bij Up Events is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Jongste broer van 6 jaar wilde heel graag en mocht met ons mee naar binnen.

Escape room bij UP Events met kinderen

Op een mooie zaterdagochtend reden we naar UP Events in Amsterdam. We parkeerden (gratis!) voor de deur. Vol spanning liepen de kinderen naar de ingang: hoe zou het zijn in de Escape room. Hoe spannend is het er, hoe moeilijk zijn de puzzels, komen we er op tijd uit?

We worden vriendelijk begroet door een medewerker. Na uitleg lopen we de Escape room binnen. We kijken rond en gaan direct op zoek naar aanwijzingen, terwijl er nog wat uitleg volgt. En dan gaat de deur dicht en start de film.

UP Events met kinderen

Ik ga nu natuurlijk niet schrijven hoe de escape room voor kids precies in zijn werk gaat: dat haalt het plezier eraf voor jullie. Wat ik wel kan vertellen is dat het precies is wat je verwacht van een escape room: speuren, puzzelen en proberen. Zeker gewoon eens gaan doen bij UP Events met kinderen!

Mijn man nam zich voor om niet al te fanatiek mee te doen maar als het voor een van onze kinderen wat spannend wordt, gaat hij toch heel enthousiast aan de slag. Als we buiten staan zijn we even verbaasd: we zijn er op tijd uit!

De kinderen zijn enthousiast over de ruimte. Voor de jongste van 6 jaar was uiteraard niet alles geschikt maar hij vond het wel erg leuk. Onze dochter van 8 jaar is wat angstig aangelegd en daarom had zij echt wel begeleiding en geruststelling nodig. De oudste van 12 jaar vond het goed te doen maar de hulp van ons was welkom. Je krijgt trouwens een mogelijkheid mee om het personeel om hulp of een tip te vragen!

Escape room met kids

Het terrein en de andere mogelijkheden

Na de Escape room bij UP Events met kinderen is het tijd voor een lunch. Op het menu staan onder andere verschillende burgers (ook vegan), tosti’s en patat. De kinderen kiezen allemaal voor een kids menu. We zitten een tijd te kletsen over de escape room. Johan en ik besluiten dat we op een later moment er een voor volwassenen willen doen. De kinderen hebben nu een beter idee wat een Escape room is en ze willen dat graag nog eens doen.

Daarna regelt de oudste van 12 jaar dat ze nog even de VR-games mogen testen. Mega enthousiast gaan ze met een medewerker mee en een tijd later komen ze zo mogelijk nog enthousiaster terug.

Ondertussen lopen wij een rondje over het terrein. Er is hier van alles mogelijk: van lasergamen voor kids en volwassenen tot Bubbelvoetbal, boogschieten en Expeditie Robinson achtige games. Leuk voor een dagje weg met het gezin maar ook een hele geschikte plek voor een kinderfeestje.

Terwijl de kinderen rondrennen over het terrein liggen wij in de hangmatten te geniet van de zon. Relaxen kan ook op het stadsstrand of in een van onze tuinen. Wij zijn enthousiast over het bezoek aan UP Events met kinderen en komen zeker nog eens terug.

UP Events Amsterdam
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.