Uitjes met kids: 7 en 8 april

0

Wat is er te doen in het weekend van 7 en 8 april met kinderen? Reistipsmetkids verzamelde weer een aantal leuke tips voor activiteiten in Nederland en België!

Nederland met kinderen – 7 en 8 april

Amsterdam – Concertgebouw

In het concertgebouw is op 7 en 8 april de voorstelling Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk. Mijn kleuter was er deze week met school heen en vond het erg leuk. – 7 en 8 april, 11:30 en 13:30, website.

Ook is in de hele maand april het tulpenfestival bezig. Door de hele stad heen zijn tulpen geplant, bekijk de bloeiende tulpen terwijl je de stad ontdekt. – Locaties

Buurman & Buurman kidsweekend

Het is kidsweekend bij Kinepolis! De film Buurman en Buurman komt in de bioscoop en dat wordt gevierd. Er zijn op zondag 8 april allerlei speciale kinderactiviteiten in de Kinepolis bioscopen. – Aanvang 10:00, start film 10:30, website. Te zien in CineMagnus Schagen, CineMeerse Hoofddorp, Dordrecht, Breda, Den Helder, Emmen, Cinerama, Enschede, Groningen, Jaarbeurs Utrecht, Almere, Zoetermeer, Oss, Huizen

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Zaterdag 7 en zondag 8 april is in het Zuiderzeemuseum de pottenkas. Dit is van 12.00 tot 16.00 uur. Bevlogen museumtuinder Jos Jong vertelt over deze historische kas uit Aalsmeer en alles wat er groeit.

Daarnaast is er in het Zuiderzeemuseum erg veel te doen voor kinderen. Een oud schooltje of een snoepwinkel van honderd jaar oud bekijken, een speurtocht of je verkleden. – openingstijden 10:00 – 17:00.

International Fotofestival Leiden

Van 7 tot en met 15 april is er in Leiden het Internationaal Fotofestival. Beginnende fotografen (professionals) krijgen de kans om hun talent tentoon te stellen aan u als toeschouwer. De werken kan je overal bewonderen: zowel op straat als in winkels, restaurants en galeries. Een leuke manier om Leiden met de kinderen te ontdekken!

Lenteboerderij

Op de lenteboerderij is erg veel te doen. De Kees Konijn show bekijken, of een workshop volgen. Daarnaast kan je natuurlijk dieren kijken, leer boogschieten of doe mee aan het boerentoernooi. – 8 april, 10:00 – 20:00, website.

Vlootdag Harlingen

Op zaterdag 7 april, van 12:00 – 18:00 is het vlootdag in Harlingen. Er is onder andere een nautische markt en er is een speciaal kinderplein.

Fort bij Rijnauwen

Bij het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. Samen met een gids wandel je over, onder en door het fort.

Reserveren is niet nodig, toegang € 5,- p.p, enkel met pin betalen. Start: toegangshek Fort bij Rijnauwen,de gids haalt je op. – 7 en 8 april, 13.30-16.00 uur, website.

Vestingstedendagen 2018

in 2018 is Grave het decor van de onvergetelijke Vestingstedendagen. Leuk voor jong en oud, er is veel te doen en te zien. Ga het weekend naar de vestingstad Grave! Extra tof als ook bezoekers historische kledij dragen! – 7 en 8 april, Grave, website.

Hutten bouwen in Braakman-Noord (Zeeland)

Kom hutten bouwen bij de  Braakmanboerderij. Het bezoek start met uitleg over de teek. Daarna gaan de kinderen op zoek naar het Dpeelbos, door middel van een speurtocht. In het Speelbos liggen de takken al klaar! – gratis, 13:00 – 16:30, Braakmanboerderij, website.

België met kinderen – 7 en 8 april

Brussel

Deze week opende de Star Wars expo. Blogger Eva was erbij en schreef deze review. De expo is het gehele weekend geopend. – Brussel expo, open van 10:00 – 18:00.

Ook is er door Brussel een fotozoektocht van Rosie & Moussa uitgezet. Met de hulp van  Instagramaccount @rosieenmoussa volg je aan de hand van verschillende foto’s een wandelroute van 5 km.

Op zaterdag is het riolenmuseum in Brussel geopend. Je gaat als een echte mol op ontdekkingstocht doorheen de onderaardse gangen. – Open op vrijdag en zaterdag van 10:00 – 17:00, Octrooipaviljoen, Anderlechtsepoort.

Leuven

In het Museum Leuven is het gezinsparcours M-emories uitgezet. Met een koffertje vol geheime opdrachten ga je op pad naar het hart van het museum. Hier zoek je naar herinneringen. Het museum bestaat uit verschillende doe-opdrachten tussen de kunstwerken, workshops en gezinsactiviteiten. Open van 11:00 – 18:00, website.

Op 8 april is er een theater voor kinderen van 7+ in Leuven: Spinnenmetenknippen. Dit is een muzikale wandelvoorstelling. – 8 april, 15:00, website.

Voor kinderen is een binnenspeeltuin altijd goed. Ga in Leuven naar Funoase. – website

Gent

In Gent is op 7 april het Meespeeltoneel. Wat een luie acteurs bij ‘fus ! Meespeeltoneel’ zou je kunnen denken. Verzonnen theater waar de kinderen actief aan bijdragen. – 7 april, Graaf Van Vlaanderenplein 40, 16:00, Website

Ook in Gent, in Flanders expo, zijn het hele weekend de Your Belgian Comic Con’. Dit gaat geheel over Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi, Games en Cosplay. – 7 en 8 april, website.

Als je in Gent bent is het heel leuk om de stad vanaf het water te ontdekken, of om kasteel Gravesteen te bezichtigen.

Workshop X-Drones Brugge

Tijdens deze workshop leer je op eigen tempo leren dronevliegen met persoonlijke begeleiding. Geschikt vanaf 9 jaar, ouders mogen ook deelnemen. – 7 april, start om 19:00, website.

Heb jij leuke tips voor het weekend van 7 & 8 april, of een van de komende weekenden? Laat een reactie achter of neem contact op. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.