Turkije met kinderen – 5 redenen om erheen te gaan

0

Op vakantie naar Turkije met kinderen? Zeker doen! Experts delen vijf redenen om een vakantie naar kindvriendelijk Turkije te boeken!

Turkije met kinderen

Het ligt dichtbij

Wanneer je met kinderen op reis gaat wil je het liefst zo snel mogelijk bij je bestemming zijn, en laat Turkije nou net lekker dichtbij liggen. Je hoeft geen hele dag in de auto te zitten: met het vliegtuig ben je er al in maar liefst drie uur. Een lange rit zorgt toch al snel voor slechtere humeuren en het constante gevraag of jullie er al bijna zijn, terwijl een korte vlucht vaak alleen al super leuk en spannend wordt gevonden door de kids.

Kindvriendelijk

Turkije is een zeer kindvriendelijk land. Zeker aan de kust van de Middellandse Zee en de grotere toeristische locaties is er niet alleen genoeg te doen voor en met kinderen, maar is het ook makkelijk om een verblijfplaats te regelen waar de kinderen ook welkom zijn. Zo zijn er aan de kust veel resorts te vinden die ook kinderentertainment en soms zelfs een kinderdagverblijf aanbieden en stranden bieden speciale kindergedeeltes aan waar je zonder zorgen je kinderen kan laten zwemmen en spelen in het water of een van de aquaparken.

Voor ieder wat wils

Turkije is een zeer veelzijdig land wat voor iedere vakantieganger wel iets te bieden heeft. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk op witte zandstranden genieten van de zon terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen of in het water snorkelend op zoek naar visjes gaan, maar is er ook zat cultuur en geschiedenis op te snuiven en de steden nodigen uit om langer rond te blijven lopen. Ook de actievere families kunnen er heerlijk op uit, zowel in het water als op het land. Met een bootje langs de kust varen biedt heel wat pracht en praal aan, maar ook tijdens een wandeling door de bergen zal je allemaal moois tegen komen.

Ze zullen hun ogen uit kijken

Met alles wat er in Turkije te zien is zullen de kinderen hun ogen uit kijken. De natuur biedt bijvoorbeeld prachtige witte stranden en schitterend helderblauw water aan. Maar ook de steden zijn zeer kleurrijk en indrukwekkend. Een bezoek aan één van de vele moskeeën die in Turkije te vinden zijn zal zeker een indruk achter laten. Dat zal ook gelden voor de kleur- en geurrijke markten, zoals de Bazaar van Istanbul. Ook bij bijzondere natuurlijke gebieden zoals Cappadocië en Pamukkale zullen ze niet snel uitgekeken zijn.

Heerlijk klimaat

Natuurlijk wil je wel een beetje zon tijdens je vakantie. Voor regen kan je nou eenmaal ook thuis blijven. Gelukkig kent Turkije een heerlijk klimaat, zeker aan de Mediterrane kust. Je kan dan ook warme dagen verwachten waarbij je ’s avonds nog gewoon lekker buiten kan zitten en waarbij weinig neerslag valt. Zo kan je er perfect op uit met de kinderen zonder dat je vakantie in het water valt.

Ga je op vakantie naar Turkije dit jaar met de kinderen? Denk dan nog wel even aan het aanvragen van een visum Turkije voor kinderen. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om een visum op het vliegveld in Turkije aan te vragen, maar gelukkig kan dat heel eenvoudig via Turkijevisumaanvragen.nl. De goedkoopste visum Turkije kosten van Nederland en België.

Meer over Turkije met kinderen? Dit gezin ging op vakantie naar Side! En bekijk ook waar je in Turkije op vakantie wilt gaan, dit zijn mooie bestemmingen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.