Train World Brussel | Onze review

Train World Brussel, hoe leuk is het om daar met kinderen heen te gaan? Blogger Marilyn testte het met haar gezin! We trokken samen met vrienden op verkenning en delen onze indrukken in deze blog.

Het Train World museum bevindt zich in het station van Schaarbeek. Je kan dus gemakkelijk naar dit museum sporen. Vele treinen richting hoofdstad Brussel komen langs dit station. Vanuit Antwerpen Centraal doet de trein er gemiddeld 1 uur over. Je kan ook met de wagen naar Schaarbeek, het museum is goed bereikbaar en je hebt een grote betaalparking naast het station.

Train World met kinderen

Train World Brussel met kinderen

Train World Brussel is een prachtig treinmuseum dat verscholen zit achter de muren van het gerenoveerde station van Schaarbeek. Schaarbeek is een relatief ongekende voorstad van Brussel, waar je zeker eens naartoe moet om dit museum te bezoeken. Zowel de echte treinliefhebbers als de anderen zullen hier grote ogen opzetten.

Het museum werd al geregeld bekroond. Zo ontvingen ze in 2016 een 3 sterren beoordeling in Michelin’s Groene Gids.  In 2017 waren ze genomineerd voor Europees museum van het jaar. En in 2018 deelde Trip Advisor twee certificaten uit. 

Train World krijgt terecht het stempel van 1 van de beste attracties van Brussel.

Het Belgisch Treinmuseum

Het museum van Train World is een museumcomplex waar je heel veel treinen kan zien, voelen en beleven. Nooit gedacht dat het museum zo groots én uitgebreid was. Het is een perfecte mix tussen geschiedenis, technologie en wetenschap. Echt heel interessant!

Train World Brussel

Lego Beleving in Train World Brussel

Praktische informatie

Het Train World museum op zich is al leuk om te bezoeken maar momenteel heb je een extra reden om een bezoek in te plannen. Van 2 oktober 2018 tot en met 31 januari 2019 loopt er namelijk een Lego Beleving in Train World. Meer praktische informatie vind je hier.

Gedurende vier maanden slaan LEGO en Train World de handen in elkaar voor een avontuur dat de wereld van de populaire LEGO speelgoedtreinen koppelt aan de geschiedenis en toekomst van de spoorwegen.

Train World Brussel

Lego Beleving in Train World Brussel

De Lego beleving bestaat uit diverse onderdelen:

  • In het museumcomplex van Train World staan er 7 speciaal ontworpen schaalmodellen uitgestald. Erg gaaf om bepaalde typische treinen zo te bekijken.
  • Er staan ook een aantal LEGO treinschaalmodellen in een treinlandschap. Jammer genoeg zijn er maar 2 voorhanden, waarvan eentje puur basic.
  • Op 2 plaatsen in het museum staan er speeltafels waar de kinderen met Lego blokjes aan de slag kunnen. Hou er wel rekening mee dat er enkel standaard steentjes voorhanden zijn, geen treinen of speciale blokjes.
  • Er is ook een Lego zoektocht voor diverse leeftijden. Bij de ingang kan je een formulier ophalen en zo de kinderen op pad sturen op zoek naar de Lego mannetjes in het museum. Bij ieder mannetje moeten ze een vraag oplossen of krijgen ze een leuk weetje voorgeschoteld.
  • Er is ook een pop-up Lego Shop. Diegenen die niet zonder trein naar huis willen, kunnen bij de uitgang een eigen setje kopen.
Train World Brussel

Lego Train World in Brussel: onze ervaring

Wij vonden een bezoek aan het Train museum met kinderen echt fantastisch! Er is zoveel te zien en te beleven, je komt ogen te kort. Nu met de Lego Beleving is het zelfs nog leuker.

Een negatief punt is het kleine “aanbod” van Lego treinen dat je daar aantreft en dat is toch wel ontgoochelend. Na het zien van de affiches verwacht je namelijk heel wat Lego treinen en speeltafels waar je zelf een treintje kan bouwen. Jammer dat de kids én ouders zo geen kans krijgen om echt in aanraking te komen met Lego treinen.

Meer Brussel? 

Train World Brussel
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.