Tivoli met kinderen | Pretpark in Kopenhagen

0

Pretpark Tivoli met kinderen bezoeken tijdens een stedentrip Kopenhagen, is dat een aanrader? Eva was met haar gezin in Tivoli en zij deelt hun indrukken.

Dat Kopenhagen voor gezinnen meer te bieden heeft dan de Kleine Zeemeermin, is genoegzaam bekend. Maar dat je een pretpark in het midden van de hoofdstad vindt, dat wisten wij tot voor kort niet. Wat een openbaring! Pretpark Tivoli is een heerlijke stadslong met de nodige groene elementen en dromerige attracties die ‘s avonds feeëriek verlicht zijn. 

Bezoek aan Tivoli met kinderen

Na een heerlijke nachtrust in hotel DGI-Byen trokken we naar datgene wat ons de avond ervoor al was opgevallen aan de buitenzijde. De stadstuin werd al in de 19de eeuw opgericht en het is één van de oudste attractieparken ter wereld. Tivoli gaat open om 11 uur en sluit op vrijdag en zaterdag om 24:00! De andere dagen kan je er terecht tot 23 uur. Tijdens de avonduren wordt het park hemels verlicht door talloze spaarlampen en krijgt daardoor een feeëriek kantje. 

pretpark Kopenhagen

Attracties

Anders dan andere pretparken dien je hier een toegangskaartje te kopen om de tuin binnen te gaan. Per attractie dien je dan nogmaals te betalen. Je kan ook kiezen voor een dagpas, waardoor je een armbandje krijgt en dan kan je onbeperkt op de attracties.

Je vindt er alles, en zeker ook als je Tivoli met kinderen bezoekt is er voldoende te doen! Van de klassieke paardjesmolen tot de spannende achtbaan. We genoten van de vliegertjes, de prachtige decoraties en de fantastisch uitgewerkte thema’s in het park. 

Ook hier was er inspiratie bij HC Andersen met de vliegende koffer als attractie. Leuk ook, omdat we Andersen tijdens onze dagen in Odense met kinderen ook al tegenkwamen. Je zit in een gondel en passeert langs vele sprookjes van de schrijver. Achiel vond de Alpenhof zijn topattractie. Cyriel houdt meer van actie en verkoos de vliegtuigjes waar je best niet met een volle maag op gaat.

Tivoli met kinderen | Een aanrader?

Alles is tot in de details ingericht in dit pretpark in Denemarken: de meneertjes die aanduiden hoe groot je moet zijn om in een bepaalde attractie te mogen, de strandstoelen die her en der verspreid staan om even tot rust te komen en de decoraties in zowel attracties als in de faciliteiten. Als laatste passeerden we nog langs de attractie van Pol (Rasmus Klumps).  Heerlijk jeugdsentiment voor mama en papa en Cyriel en Achiel zagen dat het goed was! Ze amuseerden zich rot op de speeltuin dat rond zijn personage werd uitgewerkt. 

Nadien aten we nog op een echt piratenschip die een kanonschot liet horen als er een gerecht klaar was. Boven ons hoofd hingen de (nep)vissen aan de masten. De avond viel en de lichtjes in het park gaven onze beleving nog extra cachet. En toen gingen we nog 1 keer op de alpenrit.  Het kriebelde snachts precies nog net dat tikkeltje meer. 

Het is zeker een aanrader om een dagticket te kopen en je bezoek aan Kopenhagen af te sluiten met deze zalige attractie-tuin. Let er wel op of het park geopend is: dat is helaas niet het hele jaar rond. Bekijk daarom eerst de website voor je naar Tivoli met kinderen gaat.

Lees ook over Denemarken:
Bezoek aan het LEGO House
Of het Universe Science Park, een erg leuk uitje

Kopenhagen met gezin
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.