Rondreis met kids | Mijn beste tips

0

Wat neem je mee op een rondreis met kinderen en wat zijn de praktische zaken die je goed geregeld wilt hebben? In onderstaand overzicht lees je een aantal praktische tips voor een rondreis met kids.

Wij vinden rondreizen maken eigenlijk de leukste manier van op vakantie gaan. Of het nu een rondreis vanuit Nederland door België en Duitsland is of een rondreis in Zuid-Afrika: je ziet en doet zoveel meer dan tijdens een vakantie op een plek. Voor een geslaagde rondreis met kinderen is het wel belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Daarom delen wij onze tips!

Tips voor een rondreis met kinderen

Afstanden en overnachtingen

Tijdens een rondreis zit je vrij vaak en soms lang in de auto, dat is logisch. Wij merken bij onze kinderen dat iedere dag onderweg zijn niet echt goed werkt. Daarom kozen we er tijdens onze rondreis door Spanje en Portugal voor om minimaal twee nachten op één plek te blijven. Aan het eind van de reis bleven we drie nachten in de Algarve. Achteraf gezien hadden we daar liever nog wat extra nachten willen blijven, om echt nog even tot rust te komen.

Leuke tussenstops

Een van onze tips voor een rondreis met gezin is om leuke tussenstops te plannen op lange reisdagen. Voor ons maakt het niet uit wat dat is: een grote speeltuin, dierentuin, mooi natuurgebied of restaurant met speelhoek. Het zorgt ervoor dat de rit onderbroken wordt en dat de kinderen even iets anders kunnen doen dan in de auto zitten. Ik vind het ontzettend leuk om al weken voor de reis op zoek te gaan naar mooie plekken voor een onderbreking van de rit.

Autoverzekering

Als je een rondreis met je eigen auto maakt, zorg er dan voor dat jouw auto goed verzekerd is. Met een autoverzekering kan je onder andere rekenen op vervangend vervoer bij schade. En dat is wel zo prettig als je met het gezin op reis bent.

tips voor een rondreis

Vermaak in de auto

Tijdens een rondreis zit je uren in de auto. Een van onze tips voor een rondreis is om zoveel mogelijk vermaak voor de kinderen mee te nemen. Bij oma halen wij voor de vakantie een stapel Donald Ducks op, zodat de kinderen heel wat nieuw leesvoer hebben. Daarnaast koop ik tijdens de uitverkoop bij de bibliotheek (meestal voor de zomervakantie) wat leuke kinderboeken voor weinig geld.

Wat wij meenemen tijdens een rondreis:

  • Spelletjes
  • Boeken
  • Tijdschriften
  • Nintendo Switch
  • Tablet

Tas met reservekleding bij de hand houden

Zeker als je met kleine kinderen reist is het ontzettend handig om een tas met reservekleding bij de hand te houden. Maar ook nu onze kinderen ouder zijn kies ik er vaak voor. Je spullen liggen in tassen of koffers en als je snel iets nodig hebt moet je echt gaan zoeken. Daarnaast houd ik vaak ook de toiletartikelen en zwemspullen apart. Mocht je tijdens een zomerse rondreis toevallig een meertje tegenkomen, dan kan je toch gaan zwemmen. En als je ’s avonds laat aankomt op een bestemming, heb je de toiletartikelen al bij de hand. Kortom, pak je spullen praktisch in!

Dat waren ze, onze praktische tips voor een rondreis met kids. Zin om op een rondreis te gaan? Eerder deelden wij leuke bestemmingen daarvoor.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.