This is Holland – 5D in Amsterdam | Weview

Tijdens een dagje Amsterdam kan je naar de 5D ervaring “This is Holland”. Anouk was hier met haar zoon van 8 en deelt hun indrukken.

This is Holland is een ervaring waarbij je Nederland in drie stappen ziet. De laatste stap is een fantastische ervaring: een 5D-film. De beelden die je tijdens de film ziet zijn op 22 plekken in Nederland gefilmd. Om dit materiaal te verzamelen is twee jaar lang gefilmd vanuit een helikopter. Hiervoor is toestemming gekregen van diverse organisaties, waaronder UNESCO.

This is Holland

Bezoek aan This is Holland

De tour door This is Holland start met het maken van een foto voor een ‘green screen’ (toerist in eigen land). Daarna wandel je over een balustrade waar je een aantal schermen tegenkomt met een quiz over Nederland. Vervolgens kom je bij de films. Allereerst wordt de geschiedenis van Nederland kort uitgelegd. Acteur Peter Lusse praat deze grappig gemaakte film aan elkaar.

Daarna kom je in een ruimte waar je een uitleg voor de 5D-film krijgt, aan de hand van de kaart van Nederland die groot en verlicht midden in de zaal ligt. De route van de 5D-film wordt op deze kaart geprojecteerd.

This is Holland

5D-film kijken met mijn zoon

En dan is het tijd voor de 5D-film. Er staat een kermis-achtige bank. Mensen met hoogtevrees mogen met een medewerker mee om in een andere ruimte naar de film te kijken. Mijn zoontje kiest daarvoor.

Gordels om en de film start. Dit is echt een ervaring die lastig te beschrijven is. Je zou er echt heen moeten gaan om het zelf te beleven. Want het is absoluut een bezoek waard!

De bank schuift naar voren en beweegt heen en weer tijdens de film, waardoor het echt lijkt alsof je over Nederland vliegt. Door de speciale effecten wordt dit nog levendiger. Als de vlucht daalt en je bijna met je voeten in het water komt, voel je het water. En wanneer we over de bollenvelden vliegen, ruik je de bloemen. Ik vond dit erg leuk!

Mijn zoontje was ook tevreden: hij heeft de film gezien, maar zag ons ook zitten terwijl de film draaide. En dat was voor hem extra grappig. Belangrijk bij een bezoek aan ‘This is Holland’ met kinderen is dat ze naar binnen mogen als ze 1 meter of groter zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.