Theetuin Zuiderwoude, prachtig uitzicht!

0

In de weilanden van Waterland ligt Zuiderwoude, een klein dorp. In dit dorp ligt aan het einde van de lange weg Theetuin ’t Einde! Deze Theetuin Zuiderwoude bezoeken we meestal een aantal keer per zomer. De kinderen komen er graag dus het is tijd voor een blog erover!

Vanaf ons huis loop of fiets je een kilometer of vijf en dan kom je of aan bij Theetuin Zuiderwoude “Het Einde” of bij Theetuin Overleek. Wat een mazzel hebben wij! In de weekenden is deze theetuin geopend.

Theetuin Zuiderwoude

Als je bij de theetuin komt aanlopen heb je een fantastisch uitzicht over de weilanden van Waterland. Je kinderen zien vooral de wip en schommel. Je kan binnen en buiten zitten. Op mooie zomerse dagen zit je heerlijk in de tuin, op de wat minder mooie dagen geniet je binnen van de heerlijke taarten en verschillende soorten thee.

IMG_20160514_135525

Menukaart

Heel veel soorten thee natuurlijk, daarnaast staat er op de menukaart huisgemaakte taart, broodjes en andere dranken. Ik eet regelmatig het broodje met mozzarella, zo lekker! Mijn man en de kinderen zijn gek op de appeltaart.

Bereikbaarheid

De theetuin ligt middenin de weilanden, aan het einde van Zuiderwoude. Je kan dit restaurant lopend, op de fiets, met de auto en via het water bereiken. Er zijn aanlegplekken voor kano’s. Diverse wandel- fiets- en waterroutes komen langs Theetuin Zuiderwoude.

IMG_20160514_132029

Kindvriendelijke hotspot

Mijn kinderen komen graag bij Theetuin Zuiderwoude. Regelmatige krijg ik de vraag of we weer naar het café met de verkleedkleren gaan. Er staat binnen namelijk een hele grote doos vol met speelgoed. Zowel meisjes als jongens, peuter en kleuter, spelen graag met dit speelgoed. Dochter verkleedt zich, zoon speelt met de auto’s en een dinosaurus.

Lees ook: tips voor Broek in Waterland, Monnickendam en voor Marken

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.