Gezien met kinderen: The Grinch

Met de kinderen (4 & 6 jaar) gingen mijn man en ik naar The Grinch tijdens het Kinepolis Kids Weekend. Ik deel onze ervaringen en indrukken van deze kerstfilm!

Wij reden op zaterdagmiddag naar Den Helder, om tijdens het Kids Weekend van Kinepolis naar The Grinch te kijken.

Kinepolis Kids Weekend

Wij waren tijdens het Kids Weekend naar de film gegaan. Bijzonder tijdens een Kids Weekend is dat de kinderen voor, tijdens en na de film kunnen spelen en knutselen in de bioscoop. Ook konden ze geschminkt worden! Bij binnenkomst stond de groene limonade al klaar.

Normaal sta je even te wachten totdat de film begint. In de pauze is het wachten en aan het eind van de film loop je naar buiten. Tijdens een Kids Weekend is dat heel anders. Voor de kinderen is er een doorlopend programma, voor de film, in de pauze en na de film.

De kinderen vonden het erg leuk dat er allerlei activiteiten waren. Voor de film hebben ze spelletjes gedaan, zoals zaklopen. In de pauze werden ze geschminkt als The Grinch. En na de film hebben ze nog zitten knutselen.  De totaal beleving van naar de film gaan is daarmee extra special.

The Grinch

De film is gebaseerd op het kerstverhaal van Dr. Seuss, een groen monster dat niet van kerst houdt. Daarom wil hij ook niet dat de dorpsbewoners kerst kunnen vieren. Een eerdere verfilming van het verhaal uit 2000 (How The Grinch stole Christmas) was met Jim Carrey.

De uitvoering van De Grinch die wij zagen is gemaakt door het team dat de Minions-films maakt. Ook in deze uitvoering wil De Grinch het kerstfeest stelen. Maar het meisje Cindy-Lou gooit roet in het eten: ze laat hem twijfelen over zijn bedoelingen. Is het wel eerlijk om het kerstfeest van iedereen te stelen omdat je er zelf niet van houdt?

The Grinch met kinderen kijken – een aanrader?

Hoe leuk is het om met de kinderen naar deze film te gaan? Kinderen zijn vaak toch wat sneller afgeleid dan volwassenen.

De oudste, 6 jaar, was in het begin gespannen omdat ze een spannende film verwachtte. Na een paar minuten zakte de spanning en daarna kwam er een grote glimlach op haar gezicht. Onze jongste, 4 jaar, zat op het puntje van zijn stoel. Hij bewoog eigenlijk niet en toen de pauze begon was hij haast teleurgesteld want hij wilde verder kijken. De oudste gebruikte de pauze om wat lekkers te halen en daarna werd ze geschminkt.

Wat ik bijzonder vond is hoe goed de emoties van de karakters uitgebeeld werden, haast levensecht. De film begon heel sterk, met veel special effects en grappen. Daarna werd het verhaal meer een typisch Amerikaanse kerstfilm. Maar evengoed leuk genoeg om geen seconde afgeleid te zijn en de mooie effecten bleven verwonderen.

3D & Da Gino pizzeria

Na de film hebben we in de pizzeria (Da Gino in Den Helder, zeker heen gaan voor de pizza’s!) een hele tijd zitten napraten over de film. De kinderen hadden wel wat commentaar op ons: we lachten veel te vaak.

Wij zagen de film in 3D en dat maakte de film toch nog extra speciaal. Je werd bijna in de film gezogen in het begin. De Grinch is bezig met een afdaling en je vliegt met hem mee, een super start van de film. Op het moment dat de sneeuwvlokken naar beneden kwamen probeerde mijn dochter deze te vangen. Het was haast levensecht.

Deze film raad ik aan! Het is een film die je direct in de kerstsferen brengt en zeker in het begin zijn de grappen erg sterk. Daarna maken de special effects de film bijzonder. Het (uiteindelijk) lieve verhaal met de positieve boodschap zet je aan het denken. – Lees ook over de film Pieter Konijn

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.