Texel met dreumes | Onze vakantie!

Tips voor restaurants, activiteiten en overnachten

0

Een gastblogger was met gezin en dochter van 1 jaar op vakantie op Texel. Zij zijn in het verleden vaker op Texel geweest. De kleinschaligheid van het eiland sprak ze aan en daarom gingen ze er weer hierheen. Hoe leuk is een vakantie op Texel met dreumes? Je leest het hier!

Wij verbleven in een mooi huisje op Bungalowpark Vredelust vlakbij De Koog. De ligging van het park is perfect, in de buurt van dorpen De Koog en Den Burg en op 10 minuten loopafstand van het strand bij Paal 17 en zeehondenopvang Ecomare.

Texel met dreumes

Deze bestemming is erg kindvriendelijk! Ook al is onze dochter nog jong, we hebben ons perfect vermaakt door het leuke aanbod en de variatie in activiteiten die we met haar kunnen doen. Texel is zeer zeker erg kindvriendelijk en er is veel te doen.

Texel met dreumes

Zowel voor gezinnen met jonge als met iets oudere kinderen is Texel erg leuk. Maar ook voor stellen van allerlei leeftijden. Het voornaamste is denk ik dat je van de natuur en een zekere overzicht en rust moet houden.

Als fietsen, wandelen, dorpjes bezichtigen en relaxen op het strand met lekkere lunch in een strandtent je aanspreekt, zit je op Texel helemaal goed. Ben je meer een citytripper en gaat je hart sneller kloppen van een bruisende stad, dan zou je misschien sneller verveeld raken.

Kindvriendelijk overnachten op Texel met dreumes

Overnachten op Texel kan op zoveel plekken, het is meer de vraag van wat je zoekt. Wij hebben de opties op een rij gezet.

#1 Onze ideale keuze met een dreumes is overnachten op Vakantiepark Sluftervallei, wij waren hier met dreumes en een peuter. Het park ligt direct naast een Nationaal Park, heeft leuke speeltuinen en een overdekt zwembad.

#2 Ook het vakantiepark De Krim is erg leuk, in het noorden van Texel ligt dit vakantiepark met speeltuinen en zwembad. Er zijn veel faciliteiten, het is het meest uitgebreide vakantiepark van de Waddeneilanden. Met binnen- en buitenzwembad, speeltuinen en een Kinder Speelparadijs.

#3 Kustpark Texel wordt beoordeeld met een 8,3 en onder andere het subtropisch zwembad, een nieuwe minigolfbaan en de paintball en sportlessen zijn hier erg geliefd.

Doen op Texel met dreumes

Er is veel te doen op Texel, ook als je met kleine kinderen naar het waddeneiland gaat. Zo kan je op heel veel plekken naar het strand en er zijn leuke strandtenten.

De Schapenboerderij Texel, Ecomare, Juttersmuseum en Flora vielen goed in de smaak. Maar ook fietsen, de dorpjes in en met de auto rondrijden op het eiland beviel erg goed.

Kindvriendelijke restaurants Texel

Quinty’s in de Koog is een topper als je uit eten gaat met jonge kinderen. Er is een speelhoek aanwezig waardoor de kindjes zich kunnen vermaken tijdens het eten en dat is in een apart deel van het restaurant. LET OP: het concept is aangepast en de speelhoek is er helaas niet meer.

Daarnaast vonden wij De Smulpot in Den Burg erg lekker, maar dit is misschien niet helemaal geschikt voor hele jonge kinderen. Vooral als het erg druk is. Ook hebben we erg genoten van een warme hap bij Paal 17, waar ook onze dochter erg vriendelijk werd ontvangen! Zelfs het warm maken van de fles was geen probleem.

Terugblik op de vakantie op Texel met dreumes

Omdat wij in september op het kindvriendelijke Texel waren, hadden wij geen last van vakantiedrukte. Dit was onze eerste echte gezinsvakantie en die was zeer geslaagd!

Volgend jaar zullen we waarschijnlijk iets dichter bij huis blijven in verband met gezinsuitbreiding, maar we overwegen om het jaar erna toch weer naar Texel te gaan! Lees verder op de blog van Karin.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.