Review: Tante Sientje Haarlem

0

Een aantal jaar geleden kwamen we in Haarlem wonen. Op een van de eerste dagen dat we er woonden, liepen we een rondje door de buurt. Bij een leuke zaak stopten we. Dat was onze eerste kennismaking met Tante Sientje. Achteraf bleek dat deze lunchroom nieuw was en dat wij een van de eerste vaste gasten waren.

LET OP: deze zaak is helaas gesloten sinds de zomer van 2022.

Inmiddels wonen we al bijna vier jaar niet meer in Haarlem, toch komen we regelmatig bij Tante Sientje. Hieronder laat ik je weten waarom we kiezen voor dit restaurant.

Haarlem restaurant Tante Sientje

Hotspot

We komen op een prachtige herfstdag bij Tante Sientje aan. (Ik werk voor mijn artikelen over het algemeen ver vooruit. Normaal geen probleem maar soms is het gek als midden in de winter een zonnig artikel verschijnt.) We gaan daarom op het terras aan de overkant zitten. Tegen de winkel heb je een stuk terras, aan de overkant van de straat staan nog eens vijf tafels.

Menukaart

De medewerkster komt ons snel helpen. We bestellen twee cappuccino, die geserveerd wordt met een stuk huisgemaakte cake. Daarbij bestellen we een broodje gehaktbal en een tosti gezond. De tosti gezond is simpel maar zo lekker. Ooit probeerde ik hem thuis na te maken maar dat liep uit op een teleurstelling. Sindsdien eet ik hem een aantal keer per jaar bij Tante Sientje.

Haarlem restaurant Tante Sientje

Taart

Deze taarten!!! Zo lekker. Ze maken alles zelf, hoe goed is dat? Op de kaart vind je een uitgebreid aanbod van broodjes, taarten, drankjes en een high tea. Voor ieder wat wils dus.

Kinderen

Binnen kan je ook fijn zitten, meer dan genoeg tafeltjes. Deze lunchroom wordt dagelijks bezocht door mama’s en papa’s en hun kinderen. Aan de kinderen wordt ook gedacht! Een gerecht op de kaart, veel kinderstoelen en een verschoonplek. Uiteraard zijn er kleurpotloden aanwezig. Bezoek dit café gezellig samen met je kinderen, of heerlijk op je gemak zonder kinderen.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven van hotspots!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.