Getest: Suske en Wiske Kindermuseum

0

Met mijn kinderen (5 en 7 jaar) was ik op een maandagochtend in de zomervakantie in het Suske en Wiske Kindermuseum. Wat we van dit museum vonden deel ik in deze blog.

Op maandagochtend om 9:45 komen we bij het Suske en Wiske Kindermuseum aan. De kinderen hebben nog even de tijd om in de tuin te spelen en vervolgens de spelletjes in het café te proberen. Om 10:00 worden we opgehaald, dan start de tour. Dit museum ligt in Kalmthout, goed bereikbaar onder andere vanuit Antwerpen.

Suske en Wiske Kindermuseum

Met ongeveer 30 andere bezoekers worden we welkom geheten en we krijgen een film te zien. Dan start de tour. Wij zijn de lichtblauwe groep en we mogen de lichtblauwe hoorn meenemen. Vervolgens volgen we de blauwe lijn op de vloer om op ons startpunt uit te komen.

Suske en Wiske Kindermuseum

In het museum zijn 9 ruimtes. Na je startpunt kom je in nog 8 ruimtes terecht en je draait dus steeds een kamer verder. Iedere ronde duurt ongeveer 8 minuten.

Onze tour door het Kindermuseum

Wij begonnen ons bezoek in het Suske en Wiske Kindermuseumin de kamer met het spel “Wie ben ik”. Natuurlijk geheel in het Suske en Wiske thema. We speelden dit enthousiast totdat de telefoon ging. We namen de hoorn mee en gingen naar de volgende kamer.

Suske en Wiske Kindermuseum

Nu gaan we natuurlijk niet verraden wat er in iedere kamer te doen was in het Suske en Wiske Kindermuseum. Wel kan ik vertellen dat de kamers allemaal ontzettend interactief zijn en als de telefoon ging waren we meestal nog aan het spelen, puzzelen of ontdekken. Wij waren met zijn drieën, waardoor we continue bezig konden zijn. Ben je met een wat grotere groep dan zal je in sommige ruimtes wellicht op je beurt moeten wachten.

We zijn er onderling nog niet uit wat we de leukste kamer vonden om te ontdekken. Dat wisselde van het nieuws lezen tot in de tijdmachine stappen.

Suske en Wiske Kindermuseum

Suske en Wiske Kindermuseum, een aanrader?

Als we naar buiten stappen is het eerste wat de kinderen vragen: “Gaan we volgende week nog eens naar het Suske en Wiske Kindermuseum?” Dat vat het geheel goed samen, want dit museum is met recht een Kindermuseum en absoluut een aanrader.

Het thema Suske en Wiske komt overal terug; in de video aan het begin en aan het eind en in alle kamers, maar het is altijd interactief. Als je kinderen niets weten van Suske en Wiske dan is dit ook al zeker een leuk museum. Weten ze veel over Suske en Wiske, dan is het natuurlijk een feest van herkenning.

Kalmthout met kinderen

Mijn kinderen zijn 5 en 7 jaar en kunnen allebei al goed lezen. De opdrachten waren voor hun goed uit te voeren. Bij lang niet alle opdrachten speelt lezen trouwens een rol. Ik denk dat dit museum leuk is voor kinderen tussen de 4 en de 12 jaar. Maar ook de ouders waren super enthousiast en deden fanatiek mee met de opdrachten en spelletjes.

Het Suske en Wiske Kindermuseum werkt met tijdblokken. De Striptoer start op vaste uren om 10.00, 13.00 en 15.00 uur. Reserveren is aangeraden en dat doe je het best via deze website. Voordeel van deze tijdblokken is dat je echt met een activiteit bezig bent per keer en tussendoor komen er geen andere kinderen voor je neus staan. Bij sommige activiteiten hadden we dan wel weer langer willen blijven om het nog af te maken.

Als je eenmaal in de Striptoer bezig bent, dan ben je echt onderweg. Ga vooraf naar het toilet, zodat je niets mist.

Kalmthout met kinderen

Kalmthout

Een bezoek aan het museum duurt ongeveer twee uur. Ben je te vroeg of wil je nog wat drinken na afloop, dan kan je terecht in het museumcafé. Er liggen hier allemaal Suske en Wiske spelletjes en kleurplaten.

Wil je het bezoek aan het Suske en Wiske Kindermuseum combineren met een ander kindvriendelijk uitje of een leuk restaurant in Kalmthout?

Binnenkort delen wij een uitgebreide lijst met tips voor Kalmthout met kinderen en ook de omgeving van Antwerpen, maar we kunnen alvast Den Bosduin en IJsboerderij ’t Akkerhof, allebei om de hoek van het museum, aanraden.

Lees ook:
Doen in Antwerpen met kinderen
De leukste kindvriendelijke musea in België
Uitstapjes in België

Suske en Wiske Kindermuseum
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.