Suriname met kinderen – 11x TIPS

Een verre reis naar Suriname met kinderen? Wij delen wat er te doen is in dit land in het noorden van Zuid-Amerika en we tippen enkele leuke familiereizen!

Suriname was ooit een kolonie was van Nederland en daarom kom je tijdens een vakantie in dit land nog allerlei Nederlandse invloeden tegen. Dat is ook zo in bijvoorbeeld Zuid-Afrika! Suriname is echter een stuk exotischer, met veel jungle en ligt natuurlijk in Zuid-Amerika. Het is een land met veel natuur en wilde dieren als vogels, de zwarte panter en de jaguar.

Doen in Suriname met kinderen

Paramaribo

Paramaribo is de belangrijkste en bekendste stad van het land. Veel reizigers starten en eindigen hun rondreis hier. De leukste manier om Paramaribo te verkennen is gewoon op de fiets! Via Bajabikes kan je fietsen huren of je gaat mee op een fietstour, een professionele lokale gids laat je de beste plekjes van deze indrukwekkende stad zien.. Er zijn opties voor kinderen beschikbaar, zoals kinderfietsen en kinderzitjes.

Suriname met kinderen

Ga met de kinderen bijvoorbeeld naar de Paramaribo zoo, de enige dierentuin van Suriname. Het is een kleine dierentuin. Het doel is om de dieren die worden opgevangen weer in het wild uit te zetten. Ook is er de Villa Zapakara, een museum! Er zijn interactieve tentoonstellingen over culturen, waar kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken en leren.

Galibi met witte zandstranden

Wil je tijdens een vakantie in Suriname met kinderen naar witte zandstranden, dan ga je naar de kust bij Galibi. Dit ligt tegen de grens met Frans-Guyana aan. Ook heb je hier kans dat je zeeschildpadden aan land ziet komen, dat is in de periode tussen februari en juli.

Berg en Dal resort

Berg en Dal Resort

Onder andere sommige plaatsnamen in Suriname doen aan Nederland denken! Zo ook Berg en Dal en het Berg en Dal resort in het hart van de jungle van Suriname. Met een Canopy Zipline in het Adventure Center, zwembad en speeltuin!

  • Relax op de veranda, pool of strand
  • Actie in het Adventure Center
  • Ziplinen tussen de boomtoppen

Familiereizen Suriname met kinderen

Op avontuur in Swietie Sranang – Dit is een familiereis door Suriname voor gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder. Jullie gaan samen met andere Nederlandse en Vlaamse gezinnen op een echt avontuur! Aan de kust van Suriname kun je met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen, jullie maken een jungletocht, wandelen naar de watervallen nabij Brownsberg en ontmoeten plaatselijke marron-families.

  • Unieke combinatie van avontuur en indianencultuur in de jungle van Suriname
  • Veel maaltijden inclusief in de reissom
  • Verblijf op Tonka Eiland midden in het reusachtige Brokopondomeer
  • Bezoek aan Brownsberg met zijn bijzondere oerbossen

Met Local Hero Travel ga je op een individuele gezinsreis naar Suriname met kinderen. Deze stel je samen met een local hero, die in Suriname woont. Local Hero Safira is geboren en opgegroeid in switi sranang (zoet) Suriname. De voorbeeldreis is 18 dagen, het is een avontuurlijke Suriname familiereis is bijna alles geregeld. Deze familiereis wordt aangepast naar jullie wensen.

Naar Suriname met kinderen

Bereikbaarheid

Suriname bereik je met het vliegtuig in ongeveer 9,5 uur. Onder andere KLM, Surinam Airways en TUI.nl hebben directe vluchten naar Suriname. Losse accommodaties boek je via Booking.com.

Ga voor reisadvies naar de GGD voordat je naar Suriname met kinderen vertrekt! Wat wordt aangeraden is vaccinatie tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.

Dat waren onze tips voor Suriname met kinderen! Lees ook over Columbia en Brazilië! En dit zijn de tips voor familiereizen met kids van 16+ jaar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.