Strandvier met kinderen | Monnickendam

0

Volg je ons op Instagram, dan heb je deze plek echt al meer dan eens voorbij zien komen. We zijn fan van het bezoeken van Strandvier met kinderen. In deze blog delen we waarom jij er ook eens heen wilt gaan!

Dit strandpaviljoen ligt in recreatiegebied het Hemmeland, aan de Gouwzee. Om de hoek van het historische centrum van Monnickendam vind je een wandelgebied met een aantal zwemstrandjes. En sinds vorig jaar dus ook een strandtent!

Strandvier met kinderen bezoeken

Op het Hemmeland is er een jachthaven, er zijn wandelroutes en er is een speeltuin (bij strandje 1). En dan is er Strandvier: een heerlijke plek om een dagdeel door te brengen aan het water.

De auto parkeer je gratis op de grote parkeerplaats, vervolgens wandel je naar deze plek. Ben je met de boot dan kan je aanmeren bij de steiger. Of combineer je fietstocht van Volendam naar Marken met een tussenstop hier!

Strandvier

Waarom we het hier zo fijn vinden, bij Strandvier met kinderen? Sowieso: voeten in het strand en het water van het IJsselmeer vlakbij. Net onder de rook van Amsterdam voelt het even alsof je op vakantie bent. De kinderen spelen eindeloos met het zandspeelgoed en op mooie dagen liggen ze het grootste deel van de tijd in het water.

Wij zitten met een kop koffie op de steiger terwijl de kinderen rondrennen. Je kan natuurlijk ook voor Strandvier op het terras zitten. En is het regenachtig, dan zit je in de sfeervolle binnenruimte. In de avond kan je met je vrienden rond het kampvuur zitten en naar de sterren te kijken.

Hier niet de drukte van een van de strandtenten in Zandvoort of Bloemendaal, maar een gemoedelijke sfeer aan het water.

Wil je iets eten? Ze koken bij Strandvier op een zelfgebouwde parilla, een soort Argentijnse indoor barbecue en ze werken met dagverse producten. Je kan er ook terecht voor een borrel of een stuk taart.

Als je langer hier wilt verblijven, voor een weekend weg of een vakantie met de kinderen in Waterland, dan zijn er een aantal vakantieparken in de buurt.

Ook leuk in deze omgeving met de kids is Theetuin Overleek! Tussen de weilanden, met speeltuintje en je kan er kano’s en fluisterboten huren. Combineer je bezoek aan dit strandpaviljoen bijvoorbeeld met de Grote Speeltuin in Monnickendam.

Lees ook de tips voor kindvriendelijke stranden in Nederland

strandtent Monnickendam Hemmeland
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.