Paal 15 Texel bezoeken met kinderen

1

Strandtent Texel: zodat we de boot af rijden gaan we op zoek naar een heerlijke kindvriendelijke hotspot aan de zee. Het is heerlijk weer, we zijn er een weekend uit dus we beginnen de dagen ertussen uit direct goed. Nadat ik op Google gezocht heb besluiten we voor strandtent Paal 15 te gaan: deze staat goed aangeschreven en dit strandpaviljoen is aan de andere kant van Texel dan waar wij verblijven bij Landal Sluftervallei.

Op de website van dit strandpaviljoen op de Waddeneilanden lees ik het volgende: “Op het terras is het ultiem genieten. Binnen een paar stappen sta je met je voeten in het zachte zand of zoek je de verkoeling op in de prachtige blauwe zee.” Strandtent Texel Paal 15, nummer één van ons weekend weg met de kinderen, we komen eraan!

Strandtent Texel Paal 15

Strandtent Texel: Paal 15

Paal 15 ligt op zeven kilometer afstand van De Koog. Een prachtige wandeling of fietstocht, of je stapt in de auto zoals wij, en je arriveert bij het strand. Er is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

Het strandpaviljoen is sfeervol ingericht. Omdat het zo’n mooie dag was zijn wij buiten gaan zitten. (Spoiler: in het hele weekend op Texel hebben we maar één keer binnen gezeten in een restaurant en dat was op een avond om negen uur)

IMG_8300

Menukaart Paal 15

We bestellen uiteraard een hele lading cappuccino’s. De eerste cappuccino die Johan bestelt wordt opgedronken door de kinderen. Het is halverwege de middag en we moeten nog lunchen. Ik ga voor een tosti die erg goed smaakt. Johan neemt een echt gerecht van Texel: lamsburger. De kinderen eten de friet op.

TExel strand

Kindvriendelijke hotspot

De kinderen hebben genoten bij dit strandpaviljoen. Zodra we uit de auto stapten renden ze naar het zand. Langs de weg naar de strandtent ligt uiteraard ook zand. De kinderen lijken te denken dat dit het enige zand is wat ze de komende jaren zien, we krijgen ze haast niet mee. Als ze vervolgens zien dat het hele strand een grote zandbak is rennen ze vrolijk voor ons uit.

Op het terras van Paal 15 kunnen de kids spelen. Daarnaast is het strand en er zijn duinen, dus de kinderen zijn meer buiten het restaurant dan aan de tafel. Aan de hoeveelheid kinderstoelen te zien is deze plek gewend aan het bezoek van jonge gezinnen. Ook is er speelgoed en in de (rolstoelvriendelijke) toiletten is een verschoonplek.

Mocht je denken: ik wil niet alleen naar een strand, ik wil er ook een huisje. Ook dat kan bij deze strandtent Paal 15! Er zijn namelijk strandhuisjes te huur. Ideaal!! Op de foto hieronder is denk ik te zien hoe de strandhuisjes eruit zien. De strandhuisjes zijn bedoeld voor overdag, niet om in te overnachten.

Lees ook:

TExel strand
1 reactie
  1. Monique | WritingMonique zegt

    Oh, het strand! Zo leuk! Ik ben dol op strandtentjes 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.