Strandpaviljoen Kaap Noord, geweldige strandtent

1

Een strandpaviljoen, zon en vakantie: perfecte combinatie. Op het strand, aan de zee en dan een kindvriendelijke hotspot. Fantastisch! Op Bali, in Zuid-Afrika en op Curacao heb ik een aantal fantastische strandtenten ontdekt. Maar ook in Nederland, op Texel, heb je ook een mooi strandpaviljoen: Kaap Noord.

In dit artikel laat ik jou weten waarom je deze strandtent niet mag overslaan als je op Texel met kinderen bent.

Strandpaviljoen Texel Kaap Noord

Strandpaviljoen Kaap Noord

Je parkeert je auto en je ziet de vuurtoren van Texel. Prachtig! In de schemering ligt de vuurtoren er nog mooier bij! Vanaf strandpaviljoen Kaap Noord kan je naar de vuurtoren wandelen. Wij wilden dit gaan doen maar in het weekend dat we op Texel waren kwam het er niet van.

De echtgenotenopvang, perfect!! Wij zetten Johan op het terras. Hij bestelt het drinken, de kinderen rennen het strand op en ik geniet ondertussen van het uitzicht.

Strandpaviljoen Texel Kaap Noord

Strandpaviljoen Kaap Noord

Ja, Kaap Noord! Aan deze kant kom je aangelopen vanaf de parkeerplaats. Hier zie je een deel van het terras, aan de kant waarop je uitkijkt over de zee ligt ook een deel van het terras. In het restaurant liggen dekens, mocht je het koud krijgen.

Op de website lees ik het volgende: “één van de meest unieke locaties van Texel, waar u kunt genieten van het fantastische uitzicht op Vlieland, de ‘Hippiesteiger’ van het Waddenveer en de pittoreske strandhuisjes. Bij Kaap Noord is het strand zoals het hoort te zijn: ongedwongen en relaxed.”

Strandpaviljoen Texel Kaap Noord

Ongedwongen en relaxed, dat klinkt goed. Ons weekend op Texel begint op vrijdagavond. We besluiten om bij Kaap Noord te gaan eten. Als we om zeven uur aankomen bij dit kindvriendelijke restaurant is het binnen helemaal vol, een goed teken. Johan wacht binnen op een plek terwijl ik met de kinderen over het strand ren.

Strandpaviljoen Texel Kaap Noord
Strandpaviljoen Texel Kaap Noord

Eten bij Kaap Noord

Als we uitgerend zijn en de kinderen honger hebben zoeken we Johan op in het strandpaviljoen. Omdat het heerlijk weer is, en de kinderen toch niet lang willen natafelen, zeg ik dat ik buiten wil eten. We zitten daarom begin april om 7 uur in de avond op een terrasje, heerlijk!

Op de menukaart vind je salades, vegetarische gerechten en uiteraard ook vleesgerechten. Voor de kinderen is een apart stuk op de kaart gereserveerd. We hebben heerlijk gegeten. Ondanks de drukte stond het eten snel op tafel!

Strandpaviljoen Texel Kaap Noord
Strandpaviljoen Texel Kaap Noord

Kindvriendelijke hotspot

Voor kinderen is er voldoende te doen bij dit heerlijke restaurant. Uiteraard heb je kilometers strand voor de deur. Binnen is er speelgoed en er zijn kleurplaten. Op de kaart is een gedeelte voor kinderen en er zijn heel wat ijsjes waaruit je kids kunnen kiezen. Hartstikke kidsproof dus!

Strandpaviljoen Texel Kaap Noord

Bij deze strandtent zou ik wekelijks zitten als ik op Texel woonde. Wat ook zo gaaf is, is dat het strand on-Nederlands is: prachtig zand en heerlijke uitzichten. De sfeer is inderdaad ontspannen en relaxed. Heel veel redenen om een keer naar dit strandpaviljoen te gaan! Ook honden zijn welkom trouwens.

Ook op Texel: gratis binnenspeeltuin Krim
Landal Sluftervallei is een prima plek om te overnachten

1 reactie
  1. Rowan zegt

    Strandtentjes zijn altijd zoooo fijn!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.