San Juan, alleen op een prachtig strand op Curacao

Strand en Curacao, dat gaat voor iedereen hand in hand. De bekendste stranden zijn bij de Jan Thielbaai, grote knip en Cas Abou. Wat bijna geen een toerist weet is dat je ook naar San Juan kunt gaan.

Voor acht gulden heb je drie (of blijkbaar vier) baaien voor jezelf. Dit las ik in de reisgids en toen wist ik: hier gaan wij naar toe. Dat klinkt perfect. In dit artikel laat ik je zien hoe het gebied eruit ziet.

San Juan, entree

Naast dit landhuis, landhuis San Juan, zit een man op een stoel. Bij hem betaal je acht gulden en dan mag je doorrijden. Hij geeft je een tips over de mooiste stranden, in totaal zijn er vier stranden waarvan een niet op de kaart staat. Tegen ons werd gezegd dat Playa Manzalina het mooiste strand was. 

Nu ik dit artikel schrijf kom ik erachter dat we de dag niet door hebben gebracht op Playa Manzalina, maar op Playa son Mosa. Volgens mij een stuk mooier dan Playa Manzalina.

Stranden Curacao San Juan
strand Curacao
Stranden Curacao San Juan

Verlaten stranden Curacao

De weg erheen naar San Juan is niet geasfalteerd, een klein beetje avontuur dus op weg naar het verlaten strand. Zoals hierboven dus, op de ene plek erger dan op de andere plek. De auto staat achter de boom, de laatste heuvel vertrouwden we niet helemaal met onze auto. Naar beneden zou lukken, maar terug omhoog?

Stranden Curacao San Juan
Stranden Curacao San Juan

En dan heb je dit: paradijselijk strand bij San Juan. Helemaal voor jezelf. Hoe fantastisch! Er is geen enkele voorziening, dus zorg voor voldoende water. We zijn hier een paar uur geweest met de kinderen. Daarna is het tijd om uit de zon te gaan. Wel willen we de andere stranden nog even zien.

strand Curacao
strand Curacao
Strand Curacao
Strand Curacao

Als ik het goed heb is dit allemaal Playa Mansalina, hier waren een aantal toeristen. Het strand is vernoemd naar de bomen hier: de Manzalina bomen. Pas hiervoor op, ze zijn giftig!

Stranden Curacao San Juan
Stranden Curacao San Juan
Curacao vakantie

En playa Largu, de naam zegt het al: een lang strand. Je kan hier een flink stuk wandelen.

Hierboven zie je een aantal woningen: dit hoort bij het strand Cas Abou. Dat drukke, toeristische strand waar je een hele dag kan zijn en je kinderen heerlijk kunnen spelen ligt om de hoek van deze oase van rust van San Juan!

Lees wat je doet op Curacao met kinderen

7 Comments
 1. Els zegt

  Wat een heerlijke plek! Zeker omdat er geen andere mensen zijn! Dat lijkt me het meest fijn.

  1. Karlien zegt

   Zeker weten, wat een rust hadden we. Zo lekker!

 2. Carolien | Dream the World zegt

  Genoeg stranden op Curaçao. Toch vind ik ze eerlijk gezegd hier niet zo paradijselijk ogen als ik had gedacht bij Curaçao? Weinig witte zandstranden daar? Wel heerlijk rustig zo te zien.

 3. Sanne zegt

  Heerlijk een heel strand voor je alleen. Dan waan je je voor heel even op een onbewoond eiland! Het zou je maar gebeuren…dat je auto op de terug weg de heuvel niet meer over wilt. Goed dat je hem hebt laten staan!

 4. Jenny - IkReis.net zegt

  Wat een leuke rustige plekjes! Fijn om even weg te zijn van de massa.

 5. anto zegt

  Ahh dit strand heb ik gemist toen ik op Curacao was. Ik heb een blogtrip hier naartoe gedaan en we hebben in 4 dagen iets van 10 stranden gezien dus weet niet meer zo goed welke, maar deze in ieder geval niet. Goede reden om nog een keer terug te gaan dus 🙂

  1. Karlien zegt

   10 stranden in 4 dagen is ook nogal veel 🙂 Zeker goede reden om nog eens te gaan naar Curacao 😀

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.