7x Stedentrip in de zomer met kind

Op stedentrip met het gezin

0

Een stedentrip in de zomer met kind is erg leuk heb ik gemerkt. Omdat het vaak beter weer is, kan je op zoek gaan naar stadsstranden en de kinderen kunnen in veel speeltuinen spelen. Ik deel mijn tips!

In de tijd dat ik nog geen kinderen had zag ik een stedentrip als een ideaal weekendje weg. Even er tussenuit. Nu met de kinderen ga ik graag op stedentrip tijdens de schoolvakanties. Of als aparte stedentrip, of als onderdeel van een langere vakantie.

Inspiratie voor een stedentrip in de zomer met kind

Stedentrip Duitsland met kind

Ik was van de zomer in Berlijn en Duisburg met de kinderen. En ook Berlijn is een hele leuke stad: huur een fiets en ontdek de stad. Er zijn veel stadsstrandjes, nog veel meer speeltuinen en ook zijn er veel dingen die je kan doen met kinderen. Duisburg heeft ons positief verrast. De stad is zeer kindvriendelijk en er is een heel leuk kindermuseum. Net buiten de stad heb je een aantal mooie, grote parken.

In de trein naar Berlijn ontmoette ik een moeder met twee jonge kinderen. Zij wonen in München en ze raden de stad juist in de zomer aan. De Biergartens zijn dan geopend, en voor de kids is er vaak een speeltuintje. Daarnaast rijd je vanaf de stad zó naar de bergen.

Berlijn met de kids
Dit was zo’n toffe ervaring, op een bakfiets door Berlijn.

Stedentrip Ierland met kind

Deze zomer gaan wij naar Belfast met de kinderen, een nog niet zo ontdekte stad in Noord-Ierland. Voordeel van Ierland is dat het niet snikheet wordt, met een beetje mazzel regent het niet de hele tijd. Ik ben vooral benieuwd naar de muurschilderingen, de botanische tuinen, Belfast Castle en het Titanic museum.

Een andere stad in Ierland is Dublin. Eerder schreef een moeder die in Dublin woont een artikel met haar tips voor deze stad. In kindvriendelijk Dublin is er meer dan genoeg te doen met kinderen, bekijk de straatmuzikanten en geniet van de stadsparken. En als het regent, dan zijn er een aantal hele leuke kindvriendelijke musea.

Boedapest

Blogger Anke was met haar gezin in Boedapest tijdens de zomermaanden. Haar woorden? Boedapest is een hele dikke aanrader voor stedentrip met kinderen!!! Heel moderne binnenstad (de gebouwen zijn natuurlijk historisch en mooi), goede voorzieningen! Veel speeltuinen, goede fietspaden, de fonteinen in het Olimpiapark. Echt geweldig!

Kopenhagen

Blogger Alyt was van de zomervakantie op een rondreis Scandinavië met het gezin. Hun eerste tussenstop was Kopenhagen, een stad waar ze een middag waren. In die middag hebben ze al heel veel gezien. Zo waren ze bij het Christiansborg paleis, Hojbro plein en Nyhavn. Natuurlijk zagen ze ook de kleine zeemeermin.

Zwitserland

Zwitserland is niet de nummer één vakantiebestemming voor gezinnen. En een stedentrip Zwitserland wordt al helemaal niet snel gedaan. Ooit woonde ik een jaar in dit land en ik ben er verliefd op. Grote nadeel van Zwitserland zijn de kosten. Voordeel van een stedentrip is dat je er niet al te lang bent, dus de kosten lopen niet hard op. Verblijf via Airbnb, kook zelf en boek een goedkope vlucht: dat scheelt veel in de kosten. Met Easyjet vlieg je vaak goedkoop op Genève en Basel. Dit zijn allebei leuke steden.

Nog leuker vind ik de steden Bern, mijn verblijfplaats voor een jaar, en Locarno. Bern is een heerlijke stad. Compact, waardoor je veel te voet kan doen. Met een mooi zwembad/stadsstrand, en de Rosengarten met uitzicht over de stad. Een leuke dagtocht is een uitstapje naar de Jungfraujoch. Lees al mijn tips voor Bern met kinderen.

De andere Zwitserse stad die ik fantastisch vond was Locarno. De ligging, in het zuiden van Zwitserland, zorgt voor een mediterraans gevoel. Het uitzicht vanaf de berg, zwemmen in het meer of in het zwembad en het heerlijke eten: echt een aanrader.

Nederland en België

Natuurlijk zijn er in eigen land ook meer dan voldoende plekken om heen te gaan. Of juist in het buurland. In België zijn Gent en Antwerpen favoriet bij mij, maar denk ook eens aan Mechelen, Genk of Leuven.

In Nederland ben ik gek op Haarlem, er is veel te doen en de zee is om de hoek. Of reis af naar het zuiden, naar Den Bosch of Maastricht.

Lissabon met kinderen
Zonsondergang Lissabon

Zuid-Europa

Het probleem met Zuid-Europese steden aanraden tijdens de zomermaanden, is dat het er vaak heel erg heet wordt. In een drukke stad rondlopen is dan niet ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Wel voor een middag, maar niet voor een hele trip. Zo waren bloggers Nathalie en Anouk respectievelijk in Lyon en Bordeaux met hun kinderen tijdens de zomer, maar wel allebei voor een dag.

Wij waren in Lissabon met kinderen. Omdat we in de omgeving verbleven, en de omgeving fantastisch vonden, zijn we amper in Lissabon geweest. De namiddag/avond dat we er waren, kregen we de indruk dat het een hele leuke stad is. Maar met een peuter en kleuter slepen in de hitte en drukte van een grote stad, is niet aan ons besteed.

Zo ook Rome, ik was er een week toen ik 18 was. Fantastisch vond ik de hitte en de fonteinen, maar met kleine kinderen zou ik er niet aan beginnen.

Wil je wel naar een stad in het zuiden van Europa, vraag jezelf dan af of je niet liever in de omgeving verblijft en dan één of twee keer een ochtend of een namiddag naar die stad wilt gaan. En zoek een stad waar je voldoende verkoeling kan vinden!

Wat zijn jouw tips voor een stedentrip in de zomer met kind?

Lees ook ons uitgebreide overzicht van stedentrip met kinderen.
Ook heerlijk: ontdek Mallorca met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.