Stedelijk museum met kinderen | Onze review

Het Stedelijk museum met kinderen bezoeken, is dat een aanrader? Wij waren er met onze kinderen (5 en 6) tijdens een dagje Amsterdam en delen onze indrukken.

De oudste was met school naar het Stedelijk museum geweest en wilde het heel graag aan ons laten zien. Op een winterse zondag reden we erheen (je parkeert op zondag gratis op veel plekken in Amsterdam!). We dachten er een uurtje te zijn, dat liep anders. Dit was hoe wij het bezoek aan het Stedelijk museum met kinderen ervaren hebben.

Stedelijk museum met kinderen bezoeken

Onze kinderen komen graag in musea en ook voor kunstmusea kan je ze enthousiast krijgen! Dat is natuurlijk voor ieder kind weer anders. Al bij de entree is onze oudste enthousiast en ze vertelt over de dingen die ze hoorde toen ze er met school was. Ze wil boven beginnen omdat je daar op kunst kan staan. Als je de trap oploopt dan zie je inderdaad dat de vloer en de muur mooi bedekt zijn.

kunst in het museum

De oudste is razend enthousiast en heeft veel aandacht. Ze gaat in het midden van een ruimte staan en kijkt dan rustig om zich heen. Daarna loopt ze naar de kunstwerken die ze aandachtiger wil bekijken.

Stedelijk museum met kinderen

De jongste vindt het iets lastiger: hij had gerekend op een zondagochtend thuis en hij houdt niet van andere dingen. Al vrij snel komen we een enorme teddybeer tegen. Ze mogen daarop zitten en ondertussen kijken ze een film met een koptelefoon op. De film is gemaakt door kinderen en gaat over het milieu. Deze is ontzettend leuk gemaakt. Een half uur later zitten we er nog, inmiddels met heel wat mensen om ons heen.

Vanaf dat moment heeft de jongste ook plezier in het bezoek. Flink in de smaak valt ook de lange roltrap en de lachspiegels.

Roltrap

Pinball

In het Rabo Lab op de begane grond is altijd wat te doen. Tot en met augustus 2019 is hier de tentoonstelling Pinball Wizard: The Work and Life of Jacqueline de Jong.

In het Rabo Lab kan je daarom pinball spelen! En daar hebben de kinderen wel oren naar. Er staan diverse apparaten en ook kan je grote, zachte ballen naar beneden rollen. Ik denk niet dat het zo vaak voorkomt in een kunstmuseum dat ouders aan hun kinderen vragen of ze nu naar huis gaan.

Deze ruimte is echt een schot in de roos!

museum met kinderen

Speurtocht

In het Rabo Lab vinden we ook de speurtochten door het museum. Helaas zijn we er dan al een uur of 4 en is de aandachtsboog op. Liever hadden we deze direct bij de kassa gekregen. De speurtocht brengt je langs alle tentoonstellingen en steeds sta je bij 1 werk stil.

speurtocht stedelijk museum

Stedelijk museum met kinderen, een aanrader?

Wij vonden het bezoek aan het Stedelijk museum inspirerend en ook wel vermakelijk. Na de 4 uur waren we nog niet uitgekeken en we hebben er lange tijd over nagepraat. Later dit jaar willen we nog eens gaan.

Complimenten ook aan de bewakers, die op een leuke manier contact maken met de kinderen. De sfeer is daardoor heel ontspannen.

Op deze pagina zie je wat het Stedelijk museum organiseert voor families.

Lees verder over de kindvriendelijke musea in Amsterdam!

Amsterdam met kinderen
Stedelijk museum
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.