Museumweek van start – kinderactiviteiten

0

Vandaag, maandag 9 april 2018, start de Nationale Museumweek en binnen deze week is er natuurlijk ook aan de kinderen (de museuminspecteurs) gedacht. Wij delen wat er te doen is!

Tijdens de Museumweek kun je in alle musea ons echte goud ontdekken. Het echte goud, dat kan van alles zijn! Een beeld, een schilderij, het museumgebouw of iets heel anders.

Over wat jouw kind denkt dat het echte goud is maak je een vlog. Dit filmpje zet je in je Museumkids-account. De winnaar krijgt een workshop vloggen voor je hele klas in een Kidsproof museum. Lees hier alle info.

Kinderactiviteiten tijdens de Museumweek

Het Nemo in Amsterdam (sowieso al een ontzettend geliefd museum) laat op woensdag, zaterdag en zondag zien hoe de elektriseermachine (1890) werkt. Je ziet de vonken er vanaf vliegen!

Het Gevangenismuseum besteedt aandacht aan de signalementskaarten. Van 1896 tot 1905 maakte het Ministerie signalementskaarten van alle ‘verpleegden’ die naar Veenhuizen kwamen. Dit ging volgens de methode Bertillion. In het museum kan je een eigen signalementskaart maken.

Museum Naturalis laat je kennismaken met slangen, spinnen, kikkers maar ook de Koningscobra! Maar ook planten en mineralen kunnen giftig zijn, in dit museum leer je daar alles over.

In Kasteel de Haar krijg je een unieke kans: de pas gerestaureerde personeelsvertrekken op de bovenste verdieping ontdekken.

In het Continium Discovery Center gaat het onder andere over verlichting in de donkere pijlers, gangen en galerijen van de kolenmijnen. De vuursteenmolen (ca. 1800) gaf een vonkenregen die diende als verlichting…

In het Spoorwegmuseum maak je ritjes met de Hondekop: een trein met de neus en druipogen van een trouwe hond.

In het Bakkerijmuseum in Hattem zie je de eerste speculaasmachines. Wat eerst met de hand moest, schoonborstelen van de prent, stuiven, indrukken, afsnijden en lossen, kon nu met de machine. Een stuk sneller en gemakkelijker!

Wat zijn jouw plannen voor de Museumweek met de kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.