Getest: Star Wars expo met kinderen

0

Begin april opende de Star Wars expo in Brussel. Reden genoeg voor grote fans Cyriel en Achiel (7,5 & 5 jaar) om met hun papa en mama te testen hoe leuk de Star Wars expo met kinderen is!

Op 2 april trokken we naar Brussel, de openingsdag van de tentoonstelling en Darth Vader kwam ons tegemoet! Hij opende de tentoonstelling op fenomenale en tot de verbeelding sprekende wijze. “Enter the galaxy”!

Star Wars expo met kinderen

Je hoeft geen Star Wars gek te zijn om deze interactieve tentoonstelling te bezoeken. Van bij het begin word je meegezogen in a galaxy far far away! Je krijgt een audiogids (in het Nederlands, Frans of Engels) én een armbandje om jouw identiteit (en Star Wars personage) te ontdekken.

Star Wars expo met kinderen

Star Wars expo met kinderen: onze ervaring

We bewonderden op de expo heel wat originele filmrekwisieten! Maar ook heel wat weetjes van de film kwamen we te weten. Wist je dat de ogen van Joda gebaseerd zijn op de ogen van Albert Einstein? Of dat het geluid dat Chewbacca maakt eigenlijk een mengeling is tussen het geluid van een beer en een walrus? Wist je dat Lucas dé beroemdste zin van de volledige saga aan niemand op voorhand had verteld? Zelfs de acteur sprak “Luke, I’m your father” niet uit, wel een stemacteur bij de montage van de film!

Ook heel wat originele schetsen en eerste ideeën worden geëxposeerd. Nu we in een digitale wereld leven, kunnen we ons niet voorstellen hoe de eerste films zijn gemaakt. Maar in de jaren 1970 waren schaalmodellen van zowel ruimteschepen als personages onontbeerlijk. Gelukkig! Anders was een tentoonstelling als “Star Wars Identities” helemaal niet zo nostalgisch geworden.

Er zijn heel wat zones waarin je geluid opvangt van het filmpje dat je ziet op een schermpje. Het geluid is niet altijd van fantastische kwaliteit, maar de nodige interactiviteit van de tentoonstelling maakt heel veel goed!

Star Wars expo met kinderen

Interactieve expo

Op heel wat plaatsen kan je jouw bandje immers scannen en een deeltje van jouw identiteit verder opbouwen. Je mag zeggen waar in The Galaxy (Tatooine, Naboo, Coruscant,…) je het liefst geboren bent, welk beroep je daar wil uitoefenen (Senetor, Jedi, Premiejager, boer, muzikant,…), wie de mensen rondom jou kunnen zijn en welke karaktertrekken er bij jou van toepassing zijn.

En op het einde moet je kiezen! Of je bent rebels en weerstaat aan de Dark Side, of je bent volgzaam en The Emperor krijgt een nieuwe volgeling…|

Als slot verschijnt jouw personage op een heel groot scherm, samen met de volledige identiteit, gebaseerd op de keuzes die je tijdens de tentoonstelling maakte! Je kan het ook doorsturen naar je mailadres om het te delen met de hele wereld.

Star Wars expo met kinderen

De filmpjes geven meer uitleg hoe een identiteit gecreëerd wordt, niet alleen in de film, maar ook in onze maatschappij. Het heeft een beetje een belerend karakter. Dit educatieve luik geeft een extra dimensie aan de tentoonstelling en gaat veel verder dan alleen maar de fantasywereld van Georges Lucas. Voor kleine kinderen wellicht een brug te ver, maar daarom niet minder interessant.

Onze indruk van Star wars expo met kinderen

Wij zijn groot fan van Star Wars en waren daarom ontzettend blij dat we naar de opening van de expo mochten met de kinderen. Met een bezoek aan het café zijn we 2,5 uur bij de expo gebleven. Wij vonden het een geslaagd bezoek. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te doen, zeker omdat het erg interactief is. Wij denken dat het voor kleuters nog wel wat te ingewikkeld is. Dus, plan je een dagje Brussel met kids: ga zeker langs de expo.

Praktische info over de expo

Na de tentoonstelling kan je nog even nagenieten in de shop (en een aantal aandenkens kopen) en er is ook mogelijkheid om iets te drinken en te eten. Prijzen zijn behoorlijk. Zelf eten en drinken meenemen in de tentoonstelling is niet toegelaten, maar er zijn lockers aanwezig waarin je jouw rugzak in bewaring kan plaatsen (€1).

Deze interactieve tentoonstelling is nog tot 2 september 2018 te beleven in Brussel! May the force be with you! Meer info vind je ook op de website.

Combineer de expo met een dagje Brussel met kinderen

De tentoonstelling bezoeken kan je combineren met een dagje Brussel. In de directe omgeving heb je Océade (zwemplezier) en Mini-Europa. Ook het Atomium ligt binnen stapbereik. Wij gingen het centrum in en bezochten het Museum of Origine Figurines, gingen even op de Grote Markt kijken, liepen langs Manneke Pis en sloten de dag af met een heerlijke Brusselse wafel!

Lees ook wat je doet in Mechelen met kinderen en in Antwerpen met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.