Spoorwegmuseum met kinderen | Onze review

0

Heb jij ook kinderen die helemaal gek zijn op treinen? Dan moeten jullie zeker naar Utrecht toe, want daar is het Spoorwegmuseum! Ik deel hoe leuk het Spoorwegmuseum met kinderen is om te bezoeken.

Het Spoorwegmuseum is echt een must voor elke treinliefhebber. Er is een hoop te zien en te doen. Het mooie vind ik dat het museum in Utrecht leuk is voor jong en oud. Door het museum heen kun je materieel, schaalmodellen en kunst bewonderen. Ook is er een jaarlijkse tentoonstelling. Uiteraard zijn er leuke attracties die je kunt bezoeken.

spoorwegmuseum met kind

Spoorwegmuseum met kinderen bezoeken

Een wandeling door het Spoorwegmuseum is een wandeling door de tijd. Dat begint al als je het museum binnenstapt. Je komt namelijk binnen bij het in 1874 gebouwde Maliebaanstation. Prachtig! Het is super interessant om te zien hoe het treinvervoer tientallen jaren geleden in zijn werk ging. Je ziet bij wijze van spreken bijna de chique meneren en mevrouwen voor je die zich op deze manier verplaatsten.

Mijn zoontje komt voor de treinen! En die staan er genoeg. Naast de voertuigen die er altijd staan zijn er ook wisselende activiteiten. Toen wij er waren kon je met speurtocht een reis om de wereld maken. Heel erg leuk om te doen.

Attracties Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum heeft ook een paar attracties voor kinderen. Zo rijdt er een intercity treintje waar je een rondje in kunt rijden. Deze viel erg in de smaak. Ook De Vuurproef vonden we geweldig. Rutger Hauer en Nhung Dam nemen je mee door de geschiedenis. De attractie bestaat uit meerdere delen waarbij je steeds toewerkt naar het eind: een onwijs leuke en spannende simulator.

De Ontdekking is geen attractie, maar zeker het benoemen waard. Het is een audiotour met John Middlemiss, de allereerste machinist, als tourguide. Met een lift daal je een mijnenschaft in en ben je getuige van hoe het allemaal begon. De tour eindigt spectaculair met de Arend, de allereerste stoomlocomotief van Nederland!

spoorwegmuseum met kind

Overnachten in Utrecht

Door een bezoek aan het Spoorwegmuseum te combineren met een overnachting in de Spoorwegmuseumkamer, maak je er een compleet thema uitje van. Ik heb een kijkje mogen nemen in de kamer en ik weet zeker dat elke treinenliefhebber hier blij van wordt.

Slapen in een treinenkamer

En een dagje treinen kijken sluit je in stijl af. Dat kan met een overnachting in een echte treinenkamer, de Spoorwegmuseumkamer, van hostel Stay Okay. Het hostel Stay Okay Utrecht is gevestigd op de Neude en ligt daarom centraal in de stad. De treinenkamer, die voorzien is van eigen sanitair, is geschikt voor vier personen. Er staat een tweepersoonsbed en een stapelbed. Overnachten in deze kamer is vooral leuk voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar.

Treinstoelen, bagagerek en stationsklok, alles staat in het teken van het spoor. Er staat een koffer vol verhalen, je kunt er treinspelletjes doen en uiteraard staat er ook een houten treinbaan. Als ’s avonds het licht wordt uitgeknipt kruip je met een hoofd vol nieuwe avonturen onder, jawel, een echte treinendekbedovertrek.

Vanaf €129,00 boek je al een leuk Spoorwegmuseum arrangement. Dit houdt in slapen op de speciale themakamer, een uitgebreid ontbijt in treinthema, een verrassing voor de kinderen en een familie-entreekaart voor het Spoorwegmuseum. Een compleet uitje met kinderen dus.

Spoorwegmuseum met kinderen: een aanrader?

Wij hadden een hele leuke dag in het Spoorwegmuseum met kinderen. Er is heel wat te doen en te zien en daarom is het een geschikt uitje voor het hele gezin.

Het museum heeft zowel een overdekt gedeelte als een open lucht gedeelte. De bereikbaarheid is prima. Kom je met de trein naar Utrecht? Vanaf Utrecht Centraal rijdt er elk uur een pendeltrein letterlijk het museum binnen.

De praktische info vind je op de website
Ook in Utrecht: Museum Speelklok en het Nijntje museum
Tips voor de Utrechtse Heuvelrug

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.