Speurtocht door Alkmaar met Verhaalvontuur

0

Het is meivakantie, zaterdagochtend en we gaan naar Alkmaar toe! Alkmaar, de stad met de monumentale panden, hofjes, kaas en nu ook een leuke speurtocht van Verhaalavontuur. Want alhoewel we al een aantal keer met onze kinderen in deze stad waren, hebben we de stad nog niet echt ontdekt. Gelukkig is er nu een speurtocht van Verhaalvontuur en daarmee kregen we de kinderen wel enthousiast om rond te dwalen! Dit zijn onze ervaringen met het speuren door Alkmaar.

Verhaalvontuur is een moderne speurtocht. Je gaat op pad met een missiekaart, en je scant met je telefoon of tablet de QR codes. Via filmpjes kijk en luister je naar de storyteller, volgt de route, voert de missies uit en daarmee winnen de kinderen een prijs.

Speurtocht door Alkmaar!

Bij Anne en Max, een van mijn favoriete lunchrooms, halen we de speurtocht op. Vanaf daar wandelen we (waarschijnlijk een meter of 100) naar het startpunt en dan begint de speurtocht met het eerste filmpje.

In de filmpjes krijgen de kinderen een verhaal te horen en de missies worden gedeeld. Op die manier rennen ze enthousiast door Alkmaar, op zoek naar de juiste antwoorden. Ondertussen genieten wij van de mooie binnenstad! En bij het volgende punt bekijken we het volgende filmpje.

speurtocht door Alkmaar

Halverwege onze speurtocht door Alkmaar gaat het helaas heel hard regenen en dat blijft de rest van de dag. We besluiten om de route wel verder te lopen, maar echt speuren en missies oplossen zit er niet meer in. Gelukkig wonen we niet al te ver van Alkmaar af en beloven we de kinderen dat we de speurtocht op een mooie dag afmaken!

Verhaalvontuur in Alkmaar

Zoek je een leuk en coronaproof uitje, dan is deze speurtocht door het centrum van de stad ideaal. Je bent zo’n 1,5 uur onderweg. Tussendoor haal je wat koffie en wat lekkers bij Anne en Max, je verkent de stad en de kinderen rennen voor je uit. Ook op ontdekkingstocht? Andere steden waar dit kan zijn Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Breda. Hier bestel je jouw missiekaart!

Klaar met speuren? De speurtocht door Alkmaar eindigt vlakbij De Koffiemolen, een favoriete koffiezaak van ons. Daarna kan je natuurlijk naar het strand gaan, naar speelpark De Batavier of rijd zoals wij naar het Schermer Molencomplex. We reden via een andere route naar huis en kwamen heel veel molens tegen. Heel mooi om te zien! Lees ook onze andere tips voor een bezoek aan Alkmaar met kinderen.

Eerder zijn we gaan varen bij de Theetuin Overleek en deden we een speurtocht aan boord!

verhaalvontuur
Molen Alkmaar
Molen Alkmaar
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.