Review van de speeltuin in Monnickendam

0

In Monnickendam kom ik met mijn kinderen vaak in de speeltuin. Meestal ga ik met ze fietsen of wandelen en onderweg stoppen we op plekken waar ze even kunnen spelen. Een van de favoriete uitstapjes van mijn kinderen is de grote speeltuin in Monnickendam. In dit artikel een review over deze speeltuin in Monnickendam.

Monnickendam speeltuin

Speeltuin in Monnickendam

De grote speeltuin in Monnickendam is open van maart tot en met oktober en ligt op een prachtige plek tegen het oude gedeelte van Monnickendam aan. Op de website vind ik deze informatie: “Speeltuinvereniging Monnickendam zet zich al sinds 1961 in voor lekker buiten spelen in een veilige en groene omgeving midden in het centrum van oud Monnickendam.”

De speeltuin is ingericht voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Voor de kleinsten is er een apart stuk, afgezonderd van het stuk voor oudere kinderen. Je vindt in dat aparte deel een zandbak, schommels, wippen, glijbanen en loopauto’s. De kinderen kunnen zich hier echt uitleven.

Voor de grotere kinderen is er een ander stuk van de speeltuin ingericht. Hier vind je ook een hoop speeltoestellen. Deze zijn gemaakt voor de wat oudere kinderen: hogere glijbanen, schommels voor oudere kinderen en een kabelbaan. Vooral op mooie dagen is de waterbaan een groot succes. Daarnaast heb je veel fietsen en skelters. Ook zijn er drie trampolines, waar de hele dag door op gesprongen wordt.

Voor de ouders is er een terras en zijn er loungebanken. In het winkeltje kan je koffie, thee, soep, tosti en diverse ijsjes krijgen.

Monnickendam speeltuin

Voor de prijs hoef je een bezoek niet te laten. De toegang bedroeg eerder € 1,00 per kind. Een seizoenkaart voor een gezin kostte € 20,00. Een schoolreisje organiseren naar de speeltuin is ook mogelijk!

Kijk voor de openingstijden op de website.
De speeltuin is sinds 2012 geheel geschikt voor minder validen.

Bezoek ook Strandvier in Monnickendam, ga naar Volendam of naar Purmerend

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.