Speelboerderij Pierewiet | Onze review

Wat voor weer het ook is, bij speelboerderij Pierewiet zit je altijd goed! Binnen kan er naar hartenlust worden geknutseld en er is een heel leuk speelrek om lekker in te klimmen. Buiten is een enorme speeltuin met skelters en er komt deze zomer een kinderboerderij bij. 

Ben je op vakantie in Nederland dan weet je natuurlijk nooit helemaal zeker wat het weer doet. Geen paniek als je naar Speelboerderij Pierewiet in Zeeland gaat, want binnen kunnen de kids hun energie prima kwijt.

Dit is er te doen bij Speelboerderij Pierewiet

In de oude boerenschuur staat een megaklim-& klautertoren waar wel zestig kinderen in kunnen spelen. Als het niet te druk is kunnen kinderen vanaf 2 jaar zich hier al vermaken. Ook op de zolder van de boerderij is het dikke pret. Hier kan geknutseld worden met hout, piepschuim, papier of ijzer. Het kunstwerk mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

Voor de kleintjes is er op zolder een duplo ruimte. Niet met gewoon duplo maar reuze duplo! Haast een indoor speeltuin dus!

Buiten spelen

Buiten is het echt een walhalla voor alle kinderen. Er is bij Speelboerderij Pierewiet aan alle leeftijden gedacht. Voor peutertjes is er een mini speeltuintje met kleine schommels, een wip kip en een klimhuisje op formaat.

Voor de grotere kinderen zijn er heel veel skelters, een trampoline, een kabelbaan, een luchtkussen, een vuurtoren en een heleboel speeltoestellen. Er is een tankstationnetje, want je moet natuurlijk je skelter wel af en toe even bijvullen.

In de zomer zetten ze bij Speelboerderij Pierewiet vaak een badje neer en mogen de kinderen met sproeiers spelen.

Er is een kinderboerderij in de maak. Ze zijn nu druk bezig met het bouwen van de stal. De opening is op 8 juli 2017.

Speelboerderij Pierewiet

Eten & drinken

Buiten staan picknick tafels dus als de kinderen lekker spelen kunnen papa en mama even uitrusten onder het genot van een kopje koffie en een appeltaart. Het is toegestaan om zelf je picknick mee te nemen.

Je kan er drinken, tosti’s, pannenkoekjes, poffertjes en frietjes kopen. Omdat het geen officiële horeca gelegenheid is, komt het meeste uit de vriezer en de magnetron. De patat komt van de camping die ernaast ligt.

Openingstijden, entree en bereikbaarheid Speelboerderij Pierewiet

Let erop dat speelboerderij Pierewiet veel wordt bezocht door scholen, wellicht handig om vooraf even te bellen als je niet van drukte houdt. Voor ouders is de entree gratis, dus je betaalt alleen voor je kinderen. Als je alleen komt spelen betaal je € 5, – entree. Spelen en knutselen is € 8,50 per kind, hier zit een knutselpakket bij en er zijn op de zolder begeleiders aanwezig om de kinderen te helpen. Het is niet mogelijk te pinnen bij Pierewiet dus vergeet niet wat contant geld mee te nemen.

Vanaf het vakantiepark Nieuwvliet-Bad waar wij verbleven fiets je zo naar de Speelboerderij Pierewiet. Zit je niet zo dicht in de buurt, dan kan je er met de auto komen. Er is voldoende parkeerplek.

Lees na dit artikel over de Speelboerderij Pierewiet ook onze tips voor een kindervakantie Zeeland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.