Speelboerderij de Drentse Koe met kids | Review

"De leukste speelboerderij van Drenthe en omstreken!"

0

In deze blog vertel ik jullie waarom Speelboerderij de Drentse Koe een leuk uitje is. Als je in de regio woont, maar zeker ook als je in deze toeristische regio op vakantie bent met je kids!

Ieder jaar is het weer zoeken naar een leuk, origineel en betaalbaar kinderfeestje voor onze jongens. De oudste wordt 8 jaar en vierde onlangs zijn kinderfeestje met zijn vriendjes bij de Drentse Koe in Drenthe. We brachten er een middag door.

De Drentse Koe is te vinden in Ruinerwold, te midden van een gebied met veel campings en vakantieparken. De kans is dus best groot dat je er een keertje in de buurt bent. Het is een binnen- en buitenspeeltuin met een boerderij thema. De 10 jongens die wij hebben meegebracht (7 en 8 jaar en broertje van 5) hebben er een heerlijke middag gehad en waren na 4 uur spelen eigenlijk nog niet uitgespeeld.

Speelboerderij de Drentse Koe

Ons bezoek aan Speelboerderij de Drentse Koe

Buiten is er onder andere een grote kabelbaan, een enorme skelterbaan met grote skelters waarop ook onze grote jongens makkelijk konden rijden, trampolines en een behoorlijk grote airtrampoline. Daarnaast natuurlijk ook gewoon de reguliere speeltuin attributen als schommels en klimrekken. Verder kun je (niet eens tegen betaling) boerenbiljart spelen; midgetgolf, maar dan met biljartstokken.

Het is natuurlijk het fijnst als het weer lekker warm en zonnig is, want buiten is het terrein behoorlijk groot. Voor de volwassenen – en de kinderen om tussendoor even wat te eten en te drinken – is er veel zitruimte in de vorm van voornamelijk picknicktafels. Op de dag dat wij er waren was het behoorlijk druk, maar toch nog voldoende plek om te zitten.

Binnengedeelte

Ook binnen is het behoorlijk groot bij speelboerderij de Drentse Koe. De boerderij bestaat uit verschillende ruimtes met allerlei mogelijkheden voor de kinderen om helemaal los te gaan. Onze boys vonden de glow in the dark panna-kooien in de kelder helemaal top! In diezelfde ruimte zijn ook nog glow in the dark oud Hollandse spellen te vinden. Dat hadden we nog nooit gezien. Tof!

Boven de kelder was een “manege” waar de kinderen op bijna echte paarden konden rijden. Heel grappig om te zien hoeveel pret onze stoere jongen daarmee hadden. Ook bijzonder is het klimparcours waarbij je boven de koeien loopt. Hoe leuk is dat!?

Trekkers mogen binnen en buiten, en is ruimte om erbij te gaan zitten. In de speelschuur is ook nog een grote glijbaan, speelzolder met blokken, een interactief spel en een overdekt springkussen. De schuur is verwarmd bij koud weer, hele jaar beschikbaar.

Speelboerderij de Drentse Koe

Waterspeelplaats

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl is er ook nog een waterspeelplaats, waar de kinderen eindeloos met water kunnen spelen. Dus bij mooi weer iedereen in de zwembroek! Een heerlijke plek voor de kids om even af te koelen van al dat spelen.

Maisdoolhof

Naast deze enorme hoeveelheid mogelijkheden om te spelen is vanaf 15 juli t/m eind oktober het Maisdoolhof van de Speelboerderij De Drentse Koe geopend. Een maisdoolhof is een leuke gelegenheid voor jong en oud om kennis te maken met het platteland. De spannende tocht waarbij het mais van binnenuit wordt doorkruist is een belevenis op zich.

Het maisdoolhof is circa 1 hectare groot en er zit een leuk vragenspel in, dat geschikt is gemaakt voor alle leeftijden. Dit geeft het gezonde buitenavontuur in het doolhof ook nog eens een leuk en educatief tintje.

Ook wordt er bij de Drentse Koe boerderij ijs gemaakt en verkocht en kun je ook nog een hapje eten en drinken.

Praktisch info over Speelboerderij de Drentse Koe

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Bij binnenkomst krijg je een pasje waarop je alle uitgaven op kunt laten zetten van de horeca. Bij vertrek betaal je alles in één keer. En vergeet niet bij mooi weer de zwembroek of droge kleding mee te nemen! Zie de website voor de openingstijden.

Lees verder over andere leuke uitjes met kids, tips voor Assen en dit doe je in Emmen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.