7x Sokobanja met kinderen in Servië

0

Tijdens onze gezinsvakantie in Servië waren wij twee dagen in Sokobanja. Dit dorp ligt in een prachtige omgeving, wordt door veel Serviërs bezocht en is wat mij betreft echt een aanrader voor jouw vakantie in Servië. Ik deel mijn tips voor Sokobanja met kinderen.

Sokobanja ligt op ongeveer 60 kilometer van de stad Nis (vanaf Eindhoven vlieg je hierheen) en is dus een mooie eerste, of juist laatste, bestemming tijdens jouw rondreis door Servië als je vanaf Nis vliegt.

Sokobanja ligt in een bijzondere omgeving. In de buurt ligt de Moravica, het Bovanmeer en Ripaljka, de grootste waterval van Servië. Sokobanja ligt tussen allerlei culturele bezienswaardigheden en historische monumenten. Hieronder de oude steden Soko grad, Bovan en Vrmidža. Bron

Sokobanja met kinderen

Wij waren eerst twee nachten in het berggebied Kopaonik geweest. De laatste nacht zouden we verblijven in de stad Nis, dus ik zocht naar een leuke bestemming voor de derde nacht in Servië. De omgeving van Nis is vrij bergachtig, waardoor je eindeloos onderweg bent.

Sokobanja sprong eruit qua foto’s en qua locatie. Pas toen wij onze nacht in het appartement in Sokobanja hadden geboekt, hoorde ik van mijn zwager dat Sokobanja een van de mooiste plekken van Servië is. Na een vrij lange rit door de bergen en over het platteland komen we bij ons appartement aan. We zijn best vermoeid, de kinderen hebben honger en eigenlijk willen we direct op stap gaan. Dat gaat niet, want we krijgen een traditioneel Servisch welkom.

De tafel staat vol met lekkers. Aangezien we elkaar niet begrijpen (zij spreken geen Engels en wij geen Servisch) levert het best wat grappige taferelen op. Lees meer hierover in ons reisverslag Servië.

Marco Polo restaurant Sokobanja
Marco Polo restaurant

Kinderactiviteiten in Sokobanja

Als we het traditionele welkom achter ons hebben gelaten, worden we door een andere gast de bergen in gereden, op weg naar een restaurant. Dit restaurant heet Marco Polo, ligt aan het water en onder een rotswand.

Het is een plek waar veel locals komen, en ook veel toeristen. De prijzen zijn misschien iets hoger dan elders in Servië, maar het is nog steeds goed betaalbaar.

Vanaf Marco Polo wandelen we terug naar het dorp. Achter het restaurant is een trap omhoog, en vanaf daar wandel je in ongeveer een kwartier terug naar het stadje. Dit is echt een hele mooie route en ook met de kids is het een aanrader.

Servië met kinderen
Stadsstrandje in Sokobanja

Je wandelt terug en komt dan bij een parkje terecht. Hier steek je de rivier over (het is niet diep). In deze rivier zijn veel locals aan het pootjebaden, er wordt gespeeld en gezond. Dit parkje met de rivier is een aanrader om te bezoeken met je kids op een mooie dag.

Andere tips voor Sokobanja

Het tweede restaurant waar wij waren was een Italiaan, ik denk dat het deze was. In de tuin staat een grote trampoline en er is een beetje speelgoed. Perfect als je met kids uiteten gaat.

Andere tips voor Sokobanja met kinderen: bezoek het fort bij Soko Grad en ga naar het waterpark. Vlakbij het stadje is een meer. Daarnaast staat Sokobanja bekend om de spa’s en in het centrum van het stadje is een zwembad.

Overnachten hier is betaalbaar en kan bijvoorbeeld bij:

Lees ook: tips voor Servië en vakanties in Albanië

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.