Soep met kokosmelk en veel groente

2

Maaltijdsoep met kokosmelk

Het is vrijdagavond. De kinderen hebben een snelle pasta gegeten, Johan heeft zin in Chinees en ik ga naar de winkel om wat gezonds te halen. Al tijden heb ik zin in soep met kokosmelk. In de koelkast ligt nog koriander, daar moet ik wel wat mee kunnen.

Recept soep met kokosmelk

In de supermarkt zoek ik een recept voor soep met kokosmelk. Dan bedenk ik mij een recept van de Groene meisjes dat ik al een tijdje wil proberen (ik had het idee om dit recept te maken en er dan ook gezonde loempia’s bij serveren). Het recept gebruik ik grotendeels maar pas ik in de winkel uiteraard direct aan. In mijn kleine buurtsupermarkt hebben ze geen paksoi, dus ik pak een pakket Oosterse groente. Hierdoor gaat de taugé niet apart de pan in, en de paksoi gaat ook niet in twee delen (groen en wit) de pan in.

De reden dat de Groene meisjes de paksoi in twee delen in de pan doen, is omdat het dan allemaal knapperig blijft. Mijn resultaat is ook een soep met knapperige stukjes, dus er was niets aan de hand. Ik heb de soep niet al te lang op het vuur gehouden, dat heeft er ook mee te maken!

Recept

Ingrediënten
Soep
– 400 ml kokosmelk (1 blik)
– Zak Oosterse groente (paksoi, rode ui, taugé en dergelijke) 400 gram
– Rode peper
– 2 of 3 bosuitjes
– 200 gram champignons
– Groentebouillon: twee blokjes
– Water, 750 gram

Extra
Mihoen / Thaise noedels, ongeveer 200 gram, afhankelijk van hoeveel personen er mee eten. Ik at deze soep in de avond en in de ochtend. Ik maakte er steeds een buideltje rijstnoedels bij. (ik had Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst, merk: fair trade)

Toppings
– Koriander
– Kokosrasp
– Sojasaus naar smaak
– Alfalfa

Bereiding Kokosmelk soep

In een grote kan giet je het water en de kokosmelk, ook voeg je de bouillonblokjes toe. Dit mengel breng je aan de kook.
Als het water kookt voeg je de rode peper in stukjes toe (haal de zaadjes eruit voordat je gaat snijden!).
De champignons snijd je in stukken en voeg je direct toe. Vervolgens gaat ook de zak met Oosterse groente in de soep. Als laatste voeg je de bosui toe, laat het geheel nog een minuut koken en zet het vuur uit.

De mihoen maak je klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep de soep in kommen. Garneer naar wens: koriander, kokosrasp, alfalfa en/of sojasaus. De mihoen heb ik in stukken gesneden en ook als topping toegevoegd. Je kan de mihoen ook op de bodem van je kom leggen en daarna de soep pas toevoegen.

2 Comments
  1. robinvalentine♥ zegt

    hmm yum! looks good. ik houd van kokosmelk <3

  2. Ilse van kreanimo zegt

    Goh ik krijg er zo honger van! Klinkt lekker en ziet er lekker uit!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.