Snel recept: tortellini met tomatensaus

1

Snel recept

Snel recept, er zijn regelmatig dagen dat ik daarnaar op zoek ben. Zeker nu met kleine kinderen. Soms komt het er niet van om te koken en soms besluiten Johan en ik dat we later op de avond apart en uitgebreid gaan koken (om de een of andere reden voelen de kinderen dat aan en vervolgens is er geen avond meer over). Er is dus altijd een goede reden om op zoek te gaan naar een snel recept.

Snel recept met pasta

Het is altijd een goed moment om pasta te eten! Mijn kinderen zijn gek op pasta en zeker de oudste eet het liefst dagelijks pasta. Zelf houd ik ook veel van pasta en een snelle pasta is het beste! Dit recept bestaat uit een paar ingrediënten. Omdat de kinderen niet thuis waren heb ik ook stukken tomaat toegevoegd. Als ik dit gerecht kook voor mijn kinderen laat ik de stukken tomaat achterwege, ze eten dat toch niet als het door de saus zit.
Ook lekker is het om de pasta een keer helemaal zelf te maken. Het recept is dan alleen niet meer snel te noemen.

Ingrediënten voor twee personen

Verse pasta (ik gebruikte tortellini
Tomatenblokjes uit blik (ongeveer 400 gram)
ui
Knoflook
Zout, peper, oregano
Eventueel: cherrytomaat of andere kleine tomaten door de helft of in vieren

Bereiding recept snelle pasta

In een keukenmachine of blender maak je een gladde saus van de tomatenblokjes, zout, peper en oregano. Eventueel voeg je wat tomatenpuree toe.
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en bak in een (koeken)pan fruitig. Voeg de tomatensaus toe en laat even pruttelen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de pasta met de tomatensaus en maak af met een beetje kaas en eventueel wat verse basilicum.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven.

1 reactie
  1. Els zegt

    Snel en lekker :-).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.