Skiathos met kinderen | 5x Tips Griekenland

Waarom ga je op vakantie naar Skiathos? Dit eiland ligt in de Sporaden archipel en het is een van de groenste eilanden. Daarnaast is het een eiland met ’60 clean beaches’. Daarnaast is de sfeer op het Griekse eiland heel erg fijn, het schijnt zelfs een beetje op de Caribische sfeer te lijken. Dit Griekse eiland is niet al te groot en bij Skiathos stad, in het zuiden, vind je de meeste accommodaties. Wat is er te doen op Skiathos met kinderen? Wij zochten het uit en delen vijf leuke tips. Daarnaast geven de tips voor kindvriendelijke hotels.

Wat is er te doen op dit schilderachtige eiland? Vanwege de kleinschaligheid, en het ontbreken van massatoerisme, vind je hier geen grote attracties. Als je daar naar op zoek bent kan je wellicht beter op vakantie gaan naar Kos, Kreta of naar Corfu.

Doen op Skiathos met kinderen

Skiathos-Stad heeft twee havens. Hier stap je op de veerboot naar een van de andere eilanden of je gaat mee met een excursie. Achter de havens liggen kleine, mooie straatjes met allerlei winkels en restaurants.

Een van de gaafste plekken om vliegtuigen te zien landen is op Skiathos! Als je van vliegtuigen kijken houdt ben je hier uren zoet mee. En anders is het sowieso leuk om een of twee vliegtuigen te zien landen.

Koukounaries strand

Dit strand is het grote strand van Skiathos. Vanwege het ondiepe en heldere water is het een ideale plek om naartoe te gaan als je op Skiathos met kinderen bent. Bij het strand is een barretje waar je onder andere koffie en ijsjes koopt. 

Skiathos met kinderen

Huur een jeep

Als je Skiathos wat beter wilt verkennen, dan is een jeep huren een goed idee. Met een jeep rijd je gemakkelijk het eiland over en ontdek je ‘nieuwe’, rustige strandjes.

Vaar naar de andere eilanden

Als jij, of je kinderen, niet al te snel zeeziek worden dan is het aan te raden om een boottocht te boeken naar Skopelos en Alonnisos. Op die manier ontdek je meer eilanden van deze eilandengroep en je bent lekker op het water! Er is een kans dat je onderweg dolfijnen ziet.

Kastro

Tijdens de middeleeuwen was Kastro de hoofdstad van het eiland. Je kan hier de ruïnes zien van het kasteel dat in die tijd gebouwd is, om de piraten tegen te houden. Daarnaast is hier een mooi strand met heel helder water.

KASSANDRA BAY

Vakanties op Skiathos met kinderen

Als je naar Skiathos op vakantie gaat dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een fijn, kindvriendelijk hotel. Dit zijn enkele aanraders!

KASSANDRA BAY biedt luxe! Vanaf de bar kijk je uit over de zee en de romantische tuinen. Voor de kinderen is er een speeltuin en een speciaal kinderzwembad!

  • Zeer stijlvol en luxe ingericht
  • Perfecte service en aandacht
  • Pal aan het mooie zandstrand

ELIVI ligt aan het strand van Koukounaries beach en het hotel wordt omringd door pijnbomen. Er zijn twee zwembaden.

Was jij op Skiathos met kinderen en heb je leuke tips? Deel ze dan met ons!

Griekenland vakantie
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.