Schoolhuis Holysloot, kindvriendelijke hotspot

0

Al een jaar geleden kreeg ik van een vriendin de tip om eens naar het Schoolhuis Holysloot te gaan. Een heel leuk café volgens haar en ook nog eens kindvriendelijk. Het is een mooie zomerdag als ik met de kinderen op de fiets stap om deze spot te ontdekken!

IMG_20160804_124339 IMG_20160804_124732

ALs je naar Holysloot fietst, kan dat vanaf Amsterdam en Monnickendam “gewoon” over het fietspad. Je kan ook kiezen voor de ‘pontjesroute”, dan wandel of probeer je te fietsen door weilanden. Via fietsbruggetjes en andere obstakels kom je aan bij de pont. In de zomer vaart die iedere dag, in het voor- en naseizoen enkel in het weekend. Lees hier meer info over deze route. Voor de kinderen was dit al een prachtig avontuur om in Holysloot bij het Schoolhuis te komen!

schoolhuys Holysloot-restaurant-café-bar-blog-hotspot-amsterdam-kinderen-kidsproof

Schoolhuis Holysloot

Als we aankomen bij Schoolhuis Holysloot kan ik niet direct naar binnen. Voor de deur is namelijk een grote speeltuin en de kids willen eerst uitgebreid spelen. Uiteraard! Een half uur later haal ik ze over door “chocolademelk” te noemen. We gaan naar het restaurant. Voor en achter is een terras, binnen zijn twee grote ruimtes. Het Schoolhuys was ooit een school en je kan dit terugzien in het gebouw.

Menukaart

Bij de bar bestellen wij chocoladetaart, spa rood en cappuccino. Dochter komt niet veel later aan met een stuk chocoladetaart, daar zijn de kinderen erg blij mee. Ik spreek de vriendelijke eigenaar een tijd en hij vertelt dat alle taarten homemade zijn. Sommige recepten worden nog geoptimaliseerd, andere recepten als die van de appeltaart zijn al jarenlang een topper!

Naast koffie drinken en taart eten kan je hier ook terecht voor lunch en diner. Als lunch bestel je onder andere broodjes en soep. Tijdens het diner is er ruime keus en er staan kindergerechten op de kaart!

img_20160804_131424

Kindvriendelijke hotspot

Een enorme speeltuin voor de deur, speelgoed binnen. De kinderen konden rondlopen en er werd rekening met ze gehouden. Wat mij betreft is dit echt een kidsproof hotspot. Maar wat wil je dan, in een voormalig schoolgebouw?

En het uitzicht! Prachtig! Dit Schoolhuis Holysloot bereik je ook door de wandeling in en om Holysloot die wij eerder (deels) liepen met de kinderen.

Lees ook: tips voor Volendam met kids en doen tijdens een dagje Amsterdam!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.