Schloss Hellbrunn met kind bezoeken

0

Nicole bezocht tijdens haar stedentrip aan Salzburg met kind Schloss Hellbrunn. In deze blog deelt ze waarom je Schloss Hellbrunn met kind wil bezoeken!

Schloss Hellbrunn ligt buiten het centrum van Salzburg, maar mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de stad. En zeker niet als je met kinderen op stap bent.

Theater bewegend op waterkracht Hellbrunn
Theater bewegend op waterkracht Hellbrunn

Ons bezoek aan Schloss Hellbrunn met kind

Dit paleis werd ruim vier eeuwen geleden in opdracht van een prins-bisschop gebouwd als plezierpaleis; hij kwam hier alleen om gasten te ontvangen en feesten geven. Ook al komen de meeste bezoekers vandaag de dag voor de Wasserspiele, het slot zelf is ook een bezoek waard.

Schloss Hellbrunn
Schloss Hellbrunn

Wij wandelen er op ons gemak doorheen terwijl we wachten tot onze tour door de tuin gaat beginnen. Vooral de opgezette eenhoorn (jawel!) en de van top tot teen beschilderde kamer met de klankspiraal maken indruk.

Wasserspiele Schloss Hellbrunn
Wasserspiele Schloss Hellbrunn

Wasserspiele

Maar het haalt het niet bij de hilarische Wasserspiele achter het paleis. Hier leidt een vrolijke gids ons rond door een prachtig aangelegde siertuin vol fonteinen, beelden en grotten.

Het zijn alleen geen gewone fonteinen en beelden, want alles in de tuin is zo ontworpen dat de gasten die door de tuin wandelen verrast worden door het water. Dat was ruim 400 jaar geleden zo en is nu nog steeds het geval.

Schelpen en stenen plafond Hellbrunn
Schelpen en stenen plafond Hellbrunn

En wat de Wasserspiele zo leuk maakt is dat het water uit de meest onverwachte hoeken komt, op momenten dat bezoekers het niet verwachten. Ook al let je goed op en denk je op veilige afstand te staan: nog steeds verrast het water je.

Wij geven ons er maar gewoon aan over en lopen met een redelijk nat pak en een hele grote glimlach de tuin weer uit.

Rond het paleis is een groot park met een aangenaam café, een grote speeltuin en zelfs een dierentuin.

Sound of Music paviljoen bij Hellbrunn
Sound of Music paviljoen bij Hellbrunn

Voor de liefhebbers van de film: in het park vind je het glazen paviljoen uit the Sound of Music.

Met de Salzburg Card kun je kosteloos het paleis en de Wasserspiele bezoeken. Ook entree tot de Salzburg Zoo is inbegrepen.

Lees ook: 
Doen in Karinthië met kinderen
De omgeving van Innsbruck met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.