7x Scheveningen met kinderen (Uitjes!)

0

Als je naar Den Haag gaat, dan ligt Scheveningen echt om de hoek. Wij combineerden een bezoek aan de stad daarom met een bezoek aan Scheveningen, het strand en in de duinen. Daarom deel ik ook enkele tips voor wat je kan doen in Scheveningen met kinderen!

Over de stad Den Haag deelden we al heel wat tips, met bezienswaardigheden, restaurants, speeltuinen en musea. En we deelden eerder ook al een aantal tips voor Scheveningen, want dit zijn de leukste strandtenten voor gezinnen. Wat is er verder te doen in deze kustplaats? Dit zijn onze tips!

Museum Muzee

#1 Dit is een klein museum dat gaat over de geschiedenis van Scheveningen. Je komt te weten hoe het leven als schipper is en wat er komt kijken bij leven op zee. Er is een speurtocht voor de kids en ze kunnen onder andere schelpen zoeken.

Atlantikwall Museum

#2 Ook is er het Atlantikwall Museum Scheveningen. De Atlantikwall bestond uit een reeks uit elkaar liggende steunpunten en verschilden in grootte en betekenis. Dit is nu een plek waar geleerd, ontdekt en gepeinsd kan worden. Door middel van een QR code heb je toegang tot de nieuwe ontwikkelde audiotour. In deze audiotour komen alle items die in het museum te zien zijn uitgebreid aan bod. De audiotour is te volgen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Legoland aan Zee

#3 De indoor LEGO® Playground is voor sommige gezinnen een reden op zich om naar Scheveningen met kinderen te gaan. Zeker met jonge kids is dit een aanrader. Hier kan je bouwen, spelen en leren in het LEGO-avontuur met meer dan 7 verschillende zones en meer dan een miljoen LEGO-stenen.

Maak tijdens het bezoek een ritje door LEGO® city in de Fantasy Express, ga naar de 4D-bioscoop, bouw samen met de meisjes van LEGO Friends, verken de LEGO® NINJAGO® Training Zone enverken het DUPLO® Park en Pirateneiland. Er is veel te doen voor peuters en kleuters.

Sea-Life Scheveningen

#4 Mijn jongste is gek op dieren en Sea-Life Scheveningen valt dan zeker ook in de smaak. Dit is een groot aquarium met heel veel soorten waterdieren. Helaas is er wel een vrij hoge entree en je bent er vaak met een uur, anderhalf uur al doorheen.

Ziplinen en bungee vanaf de Pier

#5 De Pier bij Scheveningen is ontzettend bekend. Je kan hier bungeejumpen maar een wat toegankelijkere activiteit is om te ziplinen, met ongeveer 65 kilometer per uur! De bungee is vanaf een 60 meter hoge Bungy toren. Het minimale gewicht voor de Bungy is 45 kg, het maximale gewicht is 200 kg. Kinderen hebben schriftelijke toestemming nodig van hun ouders.

Via Zip Holland boek je tickets voor de meest unieke Zipline van Nederland, die over een afstand van 350 meter uit de top van de Bungy Toren, met een snelheid tot ruim 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en strand eindigt boven de terrasjes van de Scheveningse Pier. Je kan met z’n tweeën tegelijk naar beneden! Het minimumgewicht is 30-35kg, maximum is 120 kg. Staat er veel wind, dan is het minimumgewicht 35 kilo.

Play en Bounce

#6 Play en Bounce is een indoor speeltuin op de pier met allerlei opties. Het is geopend op zaterdag en zondag en in de schoolvakanties.

  • Het speelparadijs: ‘Soft Play Park’ voor kinderen tot 10 jaar. Spelen met klimblokken, grote zachte Lego bouwstenen, een ballenbak en glijbanen.
  • Het trampolinepark: 8 grote trampolines en 4 zij-trampolines, waardoor de kinderen ook tegen de zijkanten aan kunnen springen!

Reuzenrad

#7 En dan mag het reuzenrad natuurlijk ook niet missen in het overzicht van wat Scheveningen met kinderen te bieden heeft! Het rad is vijftig meter hoog en heeft gesloten gondels. Er is een gondel met een glazen bodem.

Meer tips voor Scheveningen met kinderen

Verder is er in Scheveningen onder andere het Museum Beelden aan Zee, de Pathé-bioscoop en het Circustheater. Ook zijn er allerlei mooie wandelroutes. Drievliet is een leuk attractiepark met een achtbaan en een kleutertuin.

Strandtenten Scheveningen met kinderen

Strandclub Dolfijn Scheveningen is de leukste strandspeelplaats met een terras en vele speeltoestellen. Er is een luchtkussen of trampoline, speelgoedvrienden en je kan spelen in de grote zandbakken.

Strandpaviljoen Buiten heeft trampolines.

Strandclub Leuk is heel populair onder de gezinnen. Het is een kindvriendelijke spot met speelgoed en een speeltuin. Deze speeltuin is afgesloten en op woensdagmiddag kunnen de kids knutselen.

Kindvriendelijk overnachten | Scheveningen met kinderen

Ramada The Hague Scheveningen heeft familiekamers en ligt op 220 meter van het strand.

Hotel ibis Styles Den Haag Scheveningen ligt op 50 meter afstand van de boulevard en het strand van Scheveningen. Er zijn familiekamers met balkon.

Vakantieparken bij Scheveningen met kinderen

Nautisch Centrum Scheveningen

Het Nautisch Centrum Scheveningen staat op een van de mooiste plekjes van Scheveningen. Vanaf de luxe appartementen loop je in 10 minuten naar het strand.

Beach Houses Den Haag

De Beach Houses Den Haag staan direct op het Haagse Zuiderstrand. De strandhuisjes hebben twee slaapkamers, een ouderslaapkamer en een kamer met stapelbed.

Duinrell vakantiepark

Vakantiepark Duinrell ligt niet direct bij het strand, maar rondom Den Haag. Dit is zo’n toffe en kindvriendelijke optie dat we deze toch noemen. Met de attracties van Duinrell en het spectaculaire Tikibad is een verblijf bij Vakantie- en attractiepark Duinrell ideaal met het hele gezin.

Vakantiepark Kijkduin

Kijkduin vakantiepark is een uitgestrekt en groen park pal achter de duinen. Het strand op loopafstand, een gezellig terras, heerlijke speeltuinen en een overdekt zwembad. Met:

  • Activiteitenprogramma
  • Fietsverhuur
  • Golfbaan in omgeving
  • Indoor speeltuin
  • Kids Club Koos
  • Speeltuinen
  • Trampoline

Dat waren onze tips voor wat je doet in Scheveningen met kinderen. Lees ook de tips voor Rotterdam.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.