7x San Jose met kinderen | Uitjes in Costa Rica

0

Wat doe je in San Jose met kinderen? Blogger Drissia weet er alles van en deelt haar tips. Ze was een aantal dagen in deze stad met haar gezin.

In november 2018 reisde ik met mijn twee kinderen vier weken door Costa Rica. San Jose is een perfect beginpunt voor een rondreis door Costa Rica met kinderen. Costa Rica is een heel relaxte bestemming met kinderen. De mensen zijn er aardig, beleefd en laten je rustig je gang gaan.

Lees ook: tips voor een lange vliegreis met kinderen

San Jose met kinderen

De eerste bestemming tijdens onze rondreis door Costa Rica was San Jose. San Jose staat erom bekend dat er vrijwel niets leuks voor kinderen te doen is. Maar dat is niet waar! Wanneer je je een beetje verdiept en creatief bent kun je er echt wel een paar dagen prima vermaken.

Wij verbleven in een hotel in centraal San Jose waar ook een zwembad bij zat. Dat is makkelijk als je even aan het zwembad wil relaxen maar ook heel veel was op loopafstand of in een korte taxirit te bereiken.

Kindermuseum San Jose

Kindermuseum

Leuk in San Jose met kinderen is bijvoorbeeld het interactieve kindermuseum (Museo de los Niños). Dit is zeer geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd maar ook voor wat oudere kinderen en ouders is het leuk.

Hier liepen we door de ruim 40 zalen en deden we mee aan interactieve en educatieve activiteiten of bekeken we tentoonstellingen. We konden een ruime buitenruimte in waar ook heel veel te beleven viel zoals in een echt oud vliegtuig klimmen of het werk op een bananenplantage nabootsen.

Vlindertuin

Elders in de stad bezochten we de vlindertuin (Spirogyra Jardín de Mariposas) waar we in een afgezette tuin tussen de vlinders liepen. We zagen ze van dichtbij, leerden wat ze aten en hoe ze zich ontpoppen.

Stadspark La Sabana

In het stadspark La Sabana kun je je even terugtrekken van de drukte van de stad, heerlijk ontspannen wandelen of picknicken.

Dieseltrein San Jose

Dieseltrein

Wat voor mijn jongste zoon echt een superhit was toen we in San Jose met kinderen waren is de ouderwetse dieseltrein die vertrekt vanaf Estación del Ferrocarril de Costa Rica. Het station is een bezienswaardigheid omdat het een historisch treinstation is dat gebouwd was in 1908, compleet met balken in art nouveau stijl. Voor omgerekend zo’n € 0,75 voor een enkele reis maakten we een rit in de trein die onderweg de hele rit zijn luchthoorn(toeter) gebruikte.

We gingen hiermee tot aan het dorpje Tres Rios (ongeveer rit van 30 minuten) en daar stapten we uit. Vervolgens namen we een uur de tijd om rond te kijken. We dronken een bakje koffie en thee bij een barrista in het dorp, om vervolgens weer de dieseltrein terug te nemen.

Leuk om naar buiten te kijken en de heuvels met koffieplantages en dorpjes onderweg te zien.

Souvenirs kopen bij Mercado Central

Ook bezochten we de overdekte souvenirsmarkt Mercado Central. Hier konden we heel goed goedkoop allerlei souvenirs inslaan en is er voor elke leeftijd wel wat te vinden. Van kruiden tot koffiebonen en van T-shirts tot speelinstrumentjes.

Mercado Central
Mercado Central

Foodmarket Mercado Central Annex

We gingen ook naar de overdekte foodmarket Mercado Central Annex. Hier zagen we slagers, vishandelaren, en meer en kun je typisch Costa Ricaanse gerechten (casados) eten bij de ingerichte eethoeken. Hier komen veel Costa Ricanen, dus we begaven ons echte in de lokale cultuur!

Het was erg leuk om een paar dagen in San Jose met kinderen te zijn en ik hoop dat mijn tips jou op weg helpen in de hoofdstad van Costa Rica!

San Jose met kinderen | Overnachten

Waar je overnacht in San Jose met kinderen? Dit zijn een aantal tips:

  • Radisson Hotel San Jose: dit is een luxe en goed betaalbaar hotel met onder andere een buitenzwembad en een verwarmd binnenzwembad. Ideaal na een lange vlucht!
  • Hotel Luisiana: dit hotel in San Jose beschikt over een restaurant, gratis parkeren, een buitenzwembad en een tuin.

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.