7x Ronse met kinderen | Uitjes Vlaamse Ardennen

0

Wat is er te doen in Ronse met kinderen, de plaats in de Vlaamse Ardennen? Wij zochten het uit en delen enkele enkele leuke tips voor kinderactiviteiten en daguitstappen.

Ronse ligt in het zuiden van België, in de buurt van de grens met Frankrijk en om de hoek van Kortrijk. Het is een stad met een rijk textielverleden, art nouveau, art deco en een Romaanse crypte. En het is een hele leuke plek om met het gezin te ontdekken! Ideaal is dat het grootste deel van het centrum autovrij is. Wij delen wat hier te doen is.

Doen in Ronse met kinderen

Belevingscentrum Hoge Mote

Start je bezoek aan de stad in het Belevingscentrum, bij de Dienst toerisme. Hier ontdek je de stad via een kaart op een groot en interactief scherm en met een VR-bril op zie de stad vanaf hoogte. Buiten kan je over de omgeving uitkijken. Toegang tot dit centrum is gratis en mocht je alle activiteiten doen dan ben je zo een uurtje zoet.

Bij de Dienst Toerisme haal je tijdens je bezoek aan Ronse met kinderen de kaart van de stadswandeling, waarbij groot en klein op zoek gaan naar een geheim letterwoord! Deze route is 3,5 kilometer en je kan de route ook hier downloaden.

Crypte van de St.-Hermesbasiliek

Een van de mooiste gebouwen van de stad is de crypte van de St.-Hermesbasiliek. Deze crypte was tijdens de Middeleeuwen een bedevaartsoord. Een aantal onderdelen, zoals de waterput, de verborgen grafkamer, en de badkamer voor geesteszieken kan je nog steeds bekijken.

Met kinderen vanaf een jaar of 7 kan je normaal gezien (in 2021 niet vanwege een verbouwing) op ontdekking gaan. Tijdens het ’t Creepy Crypte spel leren de kinderen spelenderwijs over de crypte en Sint-Hermes.

De IJsmolenhoeve

Leuke daguitstap in Ronse met kinderen is een bezoek aan de IJsmolenhoeve. Hier is van alles te doen! Laten we beginnen met de Restro, met een kaart met zoete en hartige gerechten.

Daarnaast is er een kinderboerderij, speeltuin en een avonturenpark waar kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen klimmen. Er is een big swing, klimmuur en er zijn highropes.

Muziekbos in Ronse met kinderen bezoeken

De IJsmolenhoeve ligt vlakbij het Muziekbos. Je bezoekt hier de Geuzentoren (onder begeleiding), er zijn houten speeltoestellen bij de ingang en er zijn twee speelzones aangelegd. De ene is voor kinderen tot 12 jaar, de andere voor kinderen vanaf 12 jaar.

Must – Museum voor textiel

Op zoek naar wat cultuur tijdens je bezoek aan Ronse met kinderen? Dan ga je naar het Must, het Museum voor textiel. Het museum is gevestigd in de oude Cambier-Robette textielfabriek. Je ontdekt hier veel over textiel en in de de weverij zie je een overzicht van de technische evolutie in deze sector tussen 1900 en 2000. Er staan hier veertig werkende getouwen.

Tips voor speeltuinen in Ronse lees je hier.

Overnachten in Ronse met kinderen

Blijf je langer in Ronse of in de Vlaamse Ardennen met het gezin? Dan verblijf je bijvoorbeeld bij het Theodoor Penthouse appartement. Je hebt uitzicht op de stad, 2 slaapkamers, een uitgeruste keuken met een vaatwasser en een magnetron, een wasmachine en een badkamer met een douche!

Meer lezen over België na deze blog over Ronse met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.