Rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes

2

Op rondreis door Nieuw-Zeeland met een kind van 1 of 2 jaar oud? Dit jonge gezin was met hun dreumes op een roadtrip met een camper. Zij delen hun verhaal en ook tips over een rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes.

Voordat we onze dochter hadden reisden we al veel. We hebben reizen gemaakt door Amerika, Mexico, Zuid-Afrika en Thailand. Nu er een kleintje is willen we dit reizen niet opgeven, maar we hebben wel gezocht naar een reis die goed te doen is met een dreumes.

 • Liever via een organisatie boeken? Travelnauts is gespecialiseerd in het samenstellen van rondreizen voor gezinnen. Zij hebben deze 28-daagse familiereis per camper door Nieuw-Zeeland samengesteld!

Daarom op een rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes

Omdat Nieuw-Zeeland echt een land voor de camper is en dit ons de ideale manier leek met een kindje hebben we hiervoor gekozen. Met name omdat je altijd een bedje, eten en een warme fles bij je hebt. Wil je ook op een rondreis door dit prachtige land met een peuter? Een camper huur je via WorldWideCampers of Travelhome!

Overigens hebben we ook voor Nieuw-Zeeland gekozen omdat het een westers land is met goede ziekenhuizen en we ons goed verstaanbaar kunnen maken in het Engels. Natuurlijk is een het een lange vlucht maar met een airport hotel op Taipei in Taiwan heen en in Kuala Lumpur terug konden we even helemaal tot rust komen.

Tevens hadden wij meer last van het vliegen dan onze dochter. Die sliep wanneer ze moe was en vaak hadden we een extra stoel of extra beenruimte waardoor ze lekker kon spelen.

Lees ook: tips voor vliegen met een kind

Rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes

Reizen met een camper door Nieuw-Zeeland

Met de camper heb je natuurlijk de vrijheid om te bepalen hoelang je ergens blijft, omdat je geen overnachtingen hoeft te boeken. Dit gaf veel rust tijdens de rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes. Van te voren wisten we in grote lijnen welke route we zouden afleggen, wat we wilden zien en hoeveel tijd we er ongeveer voor hadden. Ter plaatse beslisten we hoelang we bleven en wanneer we weer door gingen.

Het pakken van de koffers was het grootste struikelblok. Je zit in een camper en wilt niet te veel meenemen. Lastig is dat je in Nieuw-Zeeland alle weertypes kan verwachten en onze dochter is een banjer en hierdoor is ze snel vies. Speelgoed hebben we vooral daar gekocht: een strand setje met een schep en een emmer en een knuffel van een kiwi. Verder vermaakte ze zich prima met stokjes en steentjes.

Lees ook: dit gezin was met oudere kinderen in Nieuw-Zeeland

Ervaring rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes

We hebben genoten van de tijd met elkaar tijdens de rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes. Thuis ben je natuurlijk niet 24/7 bij elkaar, een maand zo intensief samen en nieuwe ervaringen opdoen was fantastisch. We kijken nu al uit naar onze volgende reis en dan misschien wel met z’n vieren. Onze gedachten gaan nu uit naar Canada maar dit staat nog niet vast.

Hoogtepunten rondreis

Nieuw Zeeland is prachtig, je hebt het gevoel door een schilderij te rijden. Milford Sound is prachtig en ook zijn we om de beurt in Queenstown in de Jetboat geweest. Maar ons hoogtepunt was toch de Waitomo cave / glow in the dark grot. Deze wordt verlicht door duizenden lichtgevende wormen. Je vaart er met een bootje doorheen, dat voelde echt heel magisch. Helaas mag je hier geen foto’s maken maar dat komt de ervaring wel ten goede.

Tenslotte waren de stranddagen op het schiereiland Coromandel een heerlijk rustpunt in de rondreis.

Tips voor een rondreis Nieuw-Zeeland met dreumes

De beste tip voor een rondreis Nieuw-Zeeland met het gezin is gewoon doen. Voor de vlucht hadden we verschillende kleine cadeautjes ingepakt. Zodra de verveling toesloeg konden we dit hiermee goed sussen. Wij hadden een camper waarbij we met ze drieën voorin konden zitten onze dochter vond dit super. Zo hoorde ze er echt bij.

Lees ook: tips voor reizen met een dreumes en vakanties in Nederland met dreumes.

2 Comments
 1. Anne zegt

  Hoi Karlien,
  Wat leuk om te lezen dat jullie reis naar Nieuw-Zeeland zo goed is bevallen! Wij zijn er in 2011 met z’n tweeën geweest en het land heeft ons hart gestolen.
  Nu zijn we ons als jong gezin aan het oriënteren op een reis naar dit prachtige land met ons zoontje die dan 1,5 jaar oud al zijn. We twijfelen alleen erg vanwege de lange vlucht(en) en het tijdsverschil. Zou je ons iets kunnen vertellen over hoe jullie dit met jullie dochtertje (van dezelfde leeftijd?) hebben ervaren? Dat zou ons enorm helpen om een knoop door te hakken. Alvast veel dank! Groetjes, Anne

 2. Karlien zegt

  Hoi Anne,

  Wat gaaf dat jullie erover denken om naar Nieuw-Zeeland te gaan met een dreumes. Het gezin dat deze blog schreef is helaas geen vaste gastblogger. Wij hebben een aantal lange vliegreizen gemaakt, met 16 uur als max. met jonge kinderen. Ik lees vaak dat mensen naar Nieuw-Zeeland een stop-over maken als ze met kinderen vliegen. Dan 2 of 3 dagen en daarna weer verder. Onze kids hadden op Curacao en in Thailand niet echt last van het tijdsverschil (6 uur). Wij houden er de eerste dagen wel rekening mee, we overnachten wat luxer en houden de dagen rustig.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.